Sport & bewegen

 

Wil je als inwoner van de gemeente Westerkwartier advies op het gebied van sport, bewegen of een gezonde leefstijl? Zoek je samenwerkingen of wil je sportactiviteiten organiseren? Neem dan contact op met één van de buurtsportcoaches van Sociaal Werk De Schans!


Onze begeleiding

De buurtsportcoaches van Sociaal Werk De Schans (SWDS) stimuleren inwoners van de gemeente Westerkwartier om gezond te leven. Dit doen we onder meer door samen met inwoners, clubs en verenigingen sport- en beweegactiviteiten te organiseren voor iedereen van 0 tot 100 jaar. Hierbij wordt ook vaak de samenwerking gezocht met ons zorg- en gezondheidsnetwerk. Daarnaast geven we informatie en advies over voeding en een gezond gewicht. Bij het ondersteunen wordt ingezet op zelfredzaamheid en eigen regie. Onze begeleiding is gratis.


Buurtsportcoaches gemeente Westerkwartier:

Team Leek/NPO: Marleen Berg, m.berg@sociaalwerkdeschans.nl / 06 - 1003 9092 

Team Leek: Laureen Afman, l.afman@sociaalwerkdeschans.nl / 06 - 5112 9984 

Team Marum: Melanie Mijnheer, m.mijnheer@sociaalwerkdeschans.nl / 06-1003 9003 

Team Grootegast: Vincent Pranger, v.pranger@sociaalwerkdeschans.nl / 06 - 1003 9645 

Team Zuidhorn: Erik Schuur, e.schuur@sociaalwerkdeschans.nl / 06 - 8232 6636 

 
Facebook 
    Instagram 

  1585810589343_400_267_1631805410.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


Jeugdfonds Sport & Cultuur
 

Voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn de buurtsportcoaches intermediair. Is er thuis te weinig geld om te sporten of om iets aan kunst en cultuur te doen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt de contributie / het lesgeld en eventueel de benodigde attributen te betalen. Zo kunnen ook kinderen (tot 18 jaar) uit gezinnen waar weinig geld is lid worden van een sportclub of een dans, muziek, kunst – of theaterschool.

Ook volwassenen kunnen geholpen worden bij het vinden van een oplossing indien zij zelf niet over voldoende middelen beschikken. Help mee! Als vereniging of school kun jij jeugd helpen door leden, leerlingen en ouders te attenderen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur en dat ze terecht kunnen bij ons als intermediair. Neem contact met ons op wanneer (potentiële nieuwe) leden geen financiële middelen hebben om te bewegen. 

Leefstijl

Jouw leefstijl is jouw specifieke manier van leven. Belangrijke factoren die bepalen of jouw leefstijl gezond is, zijn bijvoorbeeld; je beweegpatroon, je voedingspatroon en de balans tussen in- en ontspanning. Soms kan het helpen om met iemand te praten over een gezonde leefstijl. Kleine aanpassingen kunnen al een grote gezondheidswinst opleveren!

Sportmobiel 

SWDS heeft een sportmobiel (een aanhangwagen) met uitleenmateriaal beschikbaar. Spe(e)lweken en jeugdcommissies maken hier al fantastisch gebruik van. Ook scholen, buurt- en sportverenigingen, BSO’s en kinderdagverblijven mogen hier gebruik van maken om zo de buurt in beweging te zetten. Materialen uit de sportmobiel worden alleen uitgeleend voor openbare activiteiten. 
Hieronder vind je de lijst met te lenen materialen. Geef in een mail naar de buurtsportcoaches aan welke materialen je wenst te lenen.

  1614876025202_401_230_1614876049.jpg

contact

 Agenda

Samen op pad! Wandelen en ontmoeten in Marum!
Volgende week maandag
Bekijk activiteit
Vrouwen in beweging in het Westerkwartier
Volgende week maandag
Bekijk activiteit
Fietsclinics voor nieuwkomers
Volgende week maandag
Bekijk activiteit
Fietsclinic Doortrappen voor 60+ in Leek
Volgende week woensdag
Bekijk activiteit
Overzicht