Seniorensport

Voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk. Op hogere leeftijd kan regelmatig bewegen een positieve invloed hebben op zelfredzaamheid. Daarmee blijft meedoen in de maatschappij ook beter mogelijk. Als buurtsportcoaches helpen wij inwoners, zorginstellingen en verenigingen om deelnemers bij het bestaande sport- en beweegaanbod te brengen. 

Verspreid door de gemeente Westerkwartier zijn verschillende seniorensportgroepen actief. De groepen doen bijvoorbeeld werelddans, zitgym of sport & spel. Er wordt bewogen in de maanden september t/m april. Deze periode is opgedeeld in vier termijnen (sep/okt, nov/dec, jan/feb en mrt/apr) en elk termijn heeft acht lessen. De eigen bijdrage per les bedraagt € 3,00 en na elk termijn wordt een bedrag van € 24 geïncasseerd. 

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende senioren beweeggroepen, verdeeld over het Westerkwartier. Indien je meer informatie wenst over deze lessen of over het aanmelden, dan kun je contact opnemen met onze buurtsportcoaches; buurtsportcoaches@sociaalwerkdeschans.nl of 0594-745620.


 

contact