Iets betekenen voor een ander

 

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Westerkwartier van Sociaal Werk De Schans is er voor iedereen die vrijwilligerswerk wil doen of vrijwilligers nodig heeft. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld mensen met schulden begeleiden, ouderen bezoeken of het onderhoud doen van een sportveld. VIP! Westerkwartier informeert en adviseert zowel vrijwilligers als vrijwilligersorganisaties.

Hoe helpen wij jou? VIP! beantwoordt jouw vragen over de vrijwilligersvergoeding, welk soort vrijwilligerswerk bij jou past of over je mogelijkheden om met een uitkering vrijwilligerswerk te doen. We luisteren naar jouw ervaringen, geven advies en informatie. Organisaties brengen we bij elkaar om van elkaar te leren en samen te werken, we adviseren over communicatie, werving en begeleiding van vrijwilligers. Daarnaast bemiddelen we tussen mensen die vrijwilligerswerk willen doen en organisaties die vacatures voor vrijwilligers hebben.

Hoe kun je ons bereiken? Voor meer informatie over vraag en aanbod van vrijwilligerswerk kun je naar de website www.vipwesterkwartier.nl
Ook is het VIP! per mail te bereiken: vipwesterkwartier@sociaalwerkdeschans.nl

Spreekuren VIP! Westerkwartier is bereikbaar via de lokale spreekuren, in ieder gebied van de gemeente Westerkwartier. Zo zijn we voor iedere inwoner dichtbij. Vanwege het coronavirus zijn de locaties voorlopig helaas nog niet fysiek te bezoeken. Wel zijn onze eigen VIP! vrijwilligers tijdens de spreekuurtijden telefonisch bereikbaar op (0594) 745 096

De tijden van de spreekuren

Grootegast: maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur

Leek: dinsdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur

Marum: donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur

Zuidhorn: donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur


Het gebied Westerkwartier. Voor wie doen wij het?

Voor vraag en aanbod van incidentele vrijwillige inzet tussen particulieren in Zuidhorn kun je ook terecht in ons Steunpunt aldaar. Denk aan helpen met boodschappen doen, de hond uitlaten, in de tuin werken of vervoer bieden naar de huisarts of het ziekenhuis. Ook verzorgen wij vervoer naar de vaccinatielocaties.

Steunpunt Zuidhorn
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 12.00 uur
Telefoonnummer: 0594 505 866                                                                             
Bezoekadres: Nieuwstraat 10a, Zuidhorn
E-mail: steunpuntwelzijnzuidhorn@sociaalwerkdeschans.nl

Kosten
De ondersteuning die wij bieden is gratis.

contact

 Agenda

Studeren in de bieb! (voor jongeren 16 t/m 25 jr.)
29 maart 2021
Bekijk activiteit
In het oog van Abel Tasman! Teken-, schilder- en poëziewedstrijd voor jong en oud. (12 april t/m 12 mei)
12 april 2021
Bekijk activiteit
Schilderen op verhaal voor jong en oud! (Online)
Volgende week woensdag
Bekijk activiteit
Overzicht