Iets betekenen voor een ander

Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Westerkwartier van Sociaal Werk De Schans is er voor iedereen die iets voor een ander wil betekenen. Mensen met schulden begeleiden, ouderen bezoeken of onderhoud doen van een sportveld. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. We informeren en adviseren vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. We beheren de vrijwilligerswebsite vrijwilligersgroningen.nl waar organisaties en vrijwilligers elkaar kunnen vinden.

Hoe helpen wij jou? VIP beantwoordt jouw vragen over de vrijwilligersvergoeding, welk soort vrijwilligerswerk bij jou past of over je mogelijkheden om met een uitkering vrijwilligerswerk te doen. We luisteren naar jouw ervaringen, geven advies en informatie. Organisaties brengen we bij elkaar om van elkaar te leren en samen te werken, adviseren over communicatie, werving en begeleiding van vrijwilligers. Daarnaast kun je deelnemen aan trainingen georganiseerd door Vitaal Vrijwilligerswerk. Kijk voor het actuele trainingsaanbod op de website van Vitaal Vrijwilligerswerk.

Hoe kun je ons bereiken? Voor meer informatie over vraag en aanbod van vrijwilligerswerk kun je naar de website www.vipwesterkwartier.nl
Ook is VIP per mail te bereiken: vipwesterkwartier@sociaalwerkdeschans.nl

Spreekuren VIP! Westerkwartier start vanaf deze week ook met het aanbieden van lokale spreekuren, in ieder gebied van de gemeente Westerkwartier. Zo zijn we voor iedere inwoner dichtbij. Vanwege het coronavirus zijn de locaties voorlopig nog niet fysiek te bezoeken. Wel zijn onze eigen VIP! vrijwilligers tijdens de spreekuurtijden telefonisch bereikbaar op (0594) 745 096

De tijden van de spreekuren

Grootegast: maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur

Leek: dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur

Marum: donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur

Zuidhorn: donderdagochtend van 09.00 tot 11.00 uur


Het gebied Westerkwartier. Voor wie doen wij het?

Voor vraag en aanbod van incidentele vrijwillige inzet tussen particulieren in Zuidhorn kun je ook terecht in ons Steunpunt aldaar. Denk aan helpen met boodschappen doen, de hond uitlaten, in de tuin werken of vervoer bieden naar de huisarts of het ziekenhuis.

Steunpunt Zuidhorn
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 12.00 uur
Telefoonnummer: 0594 505 866                                                                             
Bezoekadres: Nieuwstraat 10a, Zuidhorn
E-mail: steunpuntwelzijnzuidhorn@sociaalwerkdeschans.nl


Kosten
De ondersteuning die wij bieden is gratis.

contact

 Agenda

Online koffiemomenten voor mantelzorgers gebied Leek
Donderdag
Bekijk activiteit
Online koffiemomenten voor mantelzorgers gebied Marum
Donderdag
Bekijk activiteit
Online koffiemomenten voor mantelzorgers gebied Zuidhorn
Volgende week maandag
Bekijk activiteit
Online themabijeenkomst voor Mantelzorgers Help! Waar kan ik terecht?
25 maart 2021
Bekijk activiteit
Overzicht