Iets betekenen voor een ander

Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Westerkwartier van Sociaal Werk De Schans is er voor iedereen die iets voor een ander wil betekenen. Mensen met schulden begeleiden, ouderen bezoeken of onderhoud doen van een sportveld. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. We informeren en adviseren vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. We beheren de vrijwilligerswebsite vrijwilligersgroningen.nl waar organisaties en vrijwilligers elkaar kunnen vinden.

Hoe helpen wij jou? VIP beantwoordt jouw vragen over de vrijwilligersvergoeding, welk soort vrijwilligerswerk bij jou past of over je mogelijkheden om met een uitkering vrijwilligerswerk te doen. We luisteren naar jouw ervaringen, geven advies en informatie. Organisaties brengen we bij elkaar om van elkaar te leren en samen te werken, adviseren over communicatie, werving en begeleiding van vrijwilligers. Daarnaast kun je deelnemen aan trainingen georganiseerd door Vitaal Vrijwilligerswerk. Kijk voor het actuele trainingsaanbod op de website van Vitaal Vrijwilligerswerk.

Hoe kun je ons bereiken? VIP is het beste per mail te bereiken: vip@sociaalwerkdeschans.nl. Bellen kun je naar 0594 745620. Voor een persoonlijk gesprek maken we graag een afspraak met je bij je in de buurt.

Voor vraag en aanbod van incidentele vrijwillige inzet tussen particulieren in Zuidhorn kun je ook terecht in ons Steunpunt aldaar. Denk aan helpen met boodschappen doen, de hond uitlaten, in de tuin werken of vervoer bieden naar de huisarts of het ziekenhuis.

Steunpunt Zuidhorn
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 12.00 uur
Telefoonnummer: 0594 505 866                                                                             
Bezoekadres: Nieuwstraat 10a, Zuidhorn
E-mail: steunpuntwelzijnzuidhorn@sociaalwerkdeschans.nl


Kosten
De ondersteuning die wij bieden is gratis.

contact

 Agenda

Webinar: Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!
06 oktober 2020
Bekijk activiteit
Overzicht