Het jonge kind

Met sport en bewegen kun je niet vroeg genoeg beginnen. We zijn dan ook erg blij dat het Lokaal Sportakkoord Westerkwartier zich zo nadrukkelijk richt op deze jonge doelgroep. Met de pijler 'Van jongs af aan vaardig in bewegen' wordt dit belang nogmaals onderschreven en gaan er ook nieuwe mogelijkheden en initiatieven ontplooid worden.

Los daarvan zijn er al ontzettend veel mooie en goede initiatieven waar jouw kind ook aan mee kan doen. Dit hebben we in onderstaand overzicht gezet, zodat je per gebied kunt zien wat er wordt aangeboden. Dit overzicht richt zich op kinderen van 0-4 jaar. 

Mocht je nou iets missen in het overzicht, laat het ons dan weten door een mail te sturen naar buurtsportcoaches@sociaalwerkdeschans.nl, dan passen we het direct aan.Advies World Health Organization: Veel en gevarieerd bewegen, stilzitten beperken
Voor kinderen onder de 1 jaar luidt het advies van de WHO om kinderen gedurende de dag op verschillende manieren te laten bewegen. Onderdeel daarvan is minimaal 30 minuten de buikligging te oefenen bij kinderen die nog niet ‘mobiel’ zijn.
Voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar is het advies om minimaal 180 minuten per dag te bewegen. Van die 180 minuten zijn voor 3 jarigen minstens 60 minuten matig tot zwaar intensief. Ook adviseert de WHO om langdurig stilzitten te beperken, zoals geen beeldschermtijd onder de 2 jaar en maximaal één uur per dag voor kinderen van 2 en 3.

1602512566627_400_267_1602512593.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur nu ook voor kinderen van 0 tot 4 jaar!

Voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn de buurtsportcoaches intermediair. Is er thuis te weinig geld om te sporten of om iets aan kunst en cultuur te doen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt de contributie / het lesgeld en eventueel de benodigde attributen te betalen. Zo kunnen ook kinderen (van 0 tot 18 jaar) uit gezinnen waar weinig geld is lid worden van een sportclub of een dans, muziek, kunst – of theaterschool.

Zo wordt sport toegankelijk voor iedereen en dat vinden wij belangrijk. Vragen? Neem dan contact op met de buurtsportcoaches.

contact