Wat is Positieve Gezondheid

Als het om gezondheid gaat, focussen we vaak op de ziekte, de gezondheidsklachten, de beperkingen. Volgens Positieve Gezondheid, een beweging geïntroduceerd door voormalig huisarts en onderzoekster Machteld Huber, is gezondheid veel meer dan dat. Het gaat ook over goed in je vel zitten, over omgaan met tegenslagen, over wonen en werken, contacten hebben en zinvol bezig zijn.

Gezond zijn is meer dan niet ziek-zijn. Het gaat over prettig en veilig leven, over zinvolle tijdsbesteding, over contacten, over jezelf zo lang mogelijk kunnen redden. Met deze brede en persoonlijke kijk op gezondheid bereiken we meer.


 

MIJN POSITIEVE GEZONDHEID

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Met behulp van de onderstaande afbeelding (het spinnenweb) kunnen wij het gesprek met je aangaan over jouw behoeftes op het gebied van gezondheid en welzijn. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

Het invullen van de vragenlijst Positieve Gezondheid helpt je kiezen en bespreken wat voor jou belangrijk is. Er is een vragenlijst voor volwassenen, voor kinderen en voor jongeren

 

1600173989934_400_267_1600174053.jpg

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht