Onze werkwijze

Sociaal Werk De Schans werkt vanuit vier gebiedsteams: Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Hierdoor zijn onze medewerkers altijd in de buurt. Je vindt ons bijvoorbeeld op straat, in het dorpshuis of op de school in jouw wijk. Ons contact is laagdrempelig en je bepaalt zelf waar je behoefte aan hebt. Denk bijvoorbeeld aan een luisterend oor, praktische tips, een training, advies of ondersteuning.

Hoe vaak heb je onze hulp nodig? Ook dat bepaal je zelf. Soms geeft één gesprek al net dat duwtje in de juiste richting. Soms zijn meer gesprekken nodig om je weer op weg te helpen. Heb je behoefte aan meer ondersteuning dan wij kunnen bieden? Dan brengen we jou in contact met een organisatie die je verder helpt.

Mijn Positieve Gezondheid

Sociaal Werk De Schans werkt vanuit het gedachtegoed van ‘Positieve Gezondheid’: het vermogen om je aan te passen en de eigen regie te voeren bij de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Iedereen kan kwetsbaar zijn. Wij willen mensen ondersteunen om in die situatie hun mogelijkheden te zien en te ontwikkelen.

1579688227413_634_634_1701176329.jpg