Ondersteuning Jeugd & Gezin (OJG)

Waarom een Ondersteuner Jeugd & Gezin?
Elke ouder of verzorger zit wel eens met vragen over het welzijn van zijn of haar kind. Soms heb je zoveel zorgen dat je denkt aan professionele hulp. Dat is niet vreemd, want het welzijn van je kind gaat je aan het hart. 

De Ondersteuner Jeugd & Gezin helpt bij het verhelderen van vragen en het vinden van passende antwoorden. 

Samen voor je kind
Wanneer iemand in het gezin ergens mee zit, kan iedereen in dat gezin dat merken. De OJG biedt professionele ondersteuning dichtbij huis. Daarom werkt de OJG vanuit het gebiedsteam van Sociaal Werk De Schans. Ook werkt de OJG, als dat nodig is, samen met de school, de jeugdverpleegkundige en andere lokale organisatie. 

Hoe werkt OJG?
Ondersteuning Jeugd & Gezin werkt samen met de huisarts. Aanmeldingen komen dan ook via jouw eigen huisarts of rechtstreeks bij de OJG binnen. Over het algemeen heeft de OJG 1 tot 10 gesprekken. Dat kan natuurlijk altijd meer zijn als dat nodig is. De meeste gesprekken zijn met het kind of de jongere zelf. Een deel ervan is met de ouder(s) of een leerkracht. 

Mogelijke onderwerpen
De gesprekken met de OJG kunnen onder andere gaan over:

  • Zorgen over de ontwikkeling
  • Angsten of somberheid
  • Dwangklachten
  • Prikkelbaarheid/boosheid

Voor meer gespreksonderwerpen én meer informatie over het traject, klik op de folder hieronder. 

Onze Ondersteuners
Binnen ieder gebiedsteam is een ondersteuner aanwezig:

 

Welzijn op Recept

Wat is Welzijn op Recept?
Soms is het lastig om uit een dip te komen. Bijvoorbeeld na een tegenslag, een nare gebeurtenis of als je ziek bent geweest. Je wilt iets doen om je beste te voelen, maar je weet niet zo goed hoe. 

Dan kan Welzijn op Recept een goede oplossing zijn. Dat is ondersteuning van de welzijnscoach voor een betere gezondheid en welbevinden. 

Wat een welzijncoach voor jou kan betekenen, lees je in onderstaande folder. 

contact