Je goed voelen

Een goede balans tussen je mentale en lichamelijke gezondheid is een voorwaarde om je goed te voelen. Ingrijpende gebeurtenissen zoals het verlies van een dierbare, ziekte of een ongeluk waardoor je van het ene op het andere moment veel minder kunt dan eerder, kunnen jou behoorlijk uit balans brengen. Ook stress en eenzaamheid zorgen ervoor dat jij je niet goed voelt.

Hoe helpen wij jou?

De medewerkers van Sociaal Werk De Schans helpen je om zelf actief met je mentale gezondheid aan de slag te gaan. Wij helpen jou met:

  • positief leren denken;
  • het krijgen van meer zelfvertrouwen;
  • het verder ontwikkelen van je sterke kanten;
  • het versterken van je netwerk.

Onze begeleiding
In een kennismakingsgesprek kijken we samen naar wat jij nodig hebt. Daarbij richten we ons op wat jij plezierig en belangrijk vindt. Wil je graag persoonlijke begeleiding, meedoen aan een groepsactiviteit of heb je voldoende aan praktische tips? Soms is de ondersteuning die wij bieden niet genoeg. Dan brengen we je altijd in contact met een organisatie die je verder kan helpen en waar jij je prettig bij voelt.

Kosten
De begeleiding die wij jou bieden is gratis.

Training Grip en Glans

Sociaal Werk De Schans biedt op dit gebied ook trainingen aan zoals bijvoorbeeld 'Grip en Glans'. Deze training is bedoeld voor iedereen van rond de 45 jaar en ouder die graag wat meer GRIP op het leven krijgen en wat meer GLANS in het dagelijks bestaan willen aanbrengen.

Het is een aanpak die gericht is op verbetering van verschillende levensgebieden, bijvoorbeeld jouw netwerk, gezondheid, passie en oude of wellicht nieuwe leuke bezigheden. De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2 uur. Na drie maanden is er een terugkommiddag. Als je meer GLANS in jouw leven wilt, biedt deze training daar een hele praktische handleiding voor. Je ontvangt een werkmap waarmee we samen aan de slag gaan. De training is wetenschappelijk bewezen effectief en er zijn geen kosten aan verbonden. 

Aanmelden
Je kunt je te allen tijde aanmelden. Als er voldoende aanmeldingen zijn, wordt er een groep gestart en contact met je opgenomen.

Aanmelden kan via trainingen@sociaalwerkdeschans.nl. De gegevens die wij nodig hebben zijn: je naam, telefoonnummer, e-mailadres, welke training, geboortedatum en woonadres.


1614874928464_270_270_1614874946.jpg

 

contact