Cliëntondersteuning

Iedereen die in de gemeente Westerkwartier woont kan cliëntondersteuning vragen. Cliëntondersteuners zijn mensen die je helpen als je vragen hebt waar je zelf niet goed uit komt. Ze kunnen je helpen door informatie en advies te geven, zodat je zelf weer verder kan, maar kunnen ook helpen bij het vinden van hulp, zorg of ondersteuning.

In het Westerkwartier bieden de Sociaal Werkers van Sociaal Werk De Schans en de consulenten van de gemeente deze cliëntondersteuning. Zij kunnen je helpen om je vraag duidelijk te krijgen en samen met jou een oplossing bedenken, die het beste bij jouw situatie past. Ze kunnen je helpen door informatie en advies te geven over om maatschappelijke ondersteuning, (preventieve) zorg, jeugdzorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk & inkomen. Ook kunnen ze met jou kijken waar je het beste terecht kunt met je vraag. Bijvoorbeeld door je de weg te wijzen naar activiteiten in de buurt of je in contact te brengen met een iemand die jou met je vraag verder kan helpen.

Voordat we dit gaan doen, kijken we altijd eerst wat je zelf kan of wat je nodig hebt om dit zelf te kunnen en of er mensen om je heen zijn die jou kunnen helpen. Ook dan kan de cliëntondersteuner helpen als dit nodig is.

contact