Verhalen uit de praktijk

 

Marja 

Marja (31) moet over een paar maanden geopereerd worden, waardoor ze een tijdje niet voor haar zoon kan zorgen. Ze heeft niemand in haar omgeving die deze zorg over kan nemen. Ze heeft daarom een keukentafelgesprek aangevraagd bij de gemeente, om te kijken of de zorg tijdelijk overgenomen kan worden. Marja ziet op tegen het gesprek. Ze zit met veel verschillende vragen en weet niet goed wat ze kan verwachten. Marja vraagt Onafhankelijke Cliëntondersteuner Pietsje of zij haar hierbij kan helpen.

Pietsje maakt een afspraak met Marja en bespreekt met haar wat ze nodig heeft. Pietsje legt uit wat Marja kan verwachten van het gesprek en hoe zij zich hier op voor kan bereiden. Belangrijke punten en vragen schrijft Marja op, zodat ze dit mee kan nemen naar het gesprek. Inmiddels weet Marja wat ze kan verwachten en is daardoor minder gespannen. Marja en Pietsje maken een afspraak om samen naar het keukentafelgesprek te gaan.

 

  1619101668055_267_400_1619101687.jpg

Dewi

Dewi (21) is een jonge vrouw, die goed voor zichzelf kan zorgen. Binnenkort gaat zij op zichzelf wonen. Veel kan ze zelf, ze kan alleen wat hulp in het huishouden gebruiken. Ze weet niet goed welke hulp ze hiervoor kan aanvragen. Ze is op zoek naar iemand die haar informatie kan geven en kan helpen zodat zij een keuze kan maken die bij haar vraag past. Ook zou ze het fijn vinden als iemand met haar mee kan naar gesprekken met de gemeente of om gesprekken met haar voor te bereiden.

Dewi heeft geen mensen om haar heen die haar hierbij kunnen helpen. Ze vraagt daarom hulp van de Onafhankelijke Cliëntondersteuners van Sociaal Werk De Schans. Dit zijn een soort meedenkers die Dewi kunnen helpen. Anne is een van deze Onafhankelijke Cliëntondersteuners. Zij helpt Dewi door informatie te geven en samen te kijken welke hulp het beste bij haar vraag past. Ook bereidt Anne het gesprek dat Dewi met de gemeente heeft met haar voor en gaat ze mee naar het gesprek om Dewi te ondersteunen wanneer nodig.  

  

  1619102656244_267_400_1619102672.jpg

Mevrouw Van der Berg

Mevrouw van der Berg (79) heeft al een paar keer geprobeerd om een taxipas aan te vragen bij de gemeente. Het is helaas nog niet gelukt en mevrouw weet niet goed hoe dit komt. Haar buurvrouw zegt dat mevrouw Van der Berg eens zou kunnen bellen met Sociaal Werk De Schans en te vragen om Onafhankelijke Cliëntondersteuning.  Dit zijn een soort meedenkers die kunnen helpen, bijvoorbeeld door met haar uit te zoeken waarom het niet lukt om de taxipas aan te vragen.

Mevrouw Van der Berg komt in contact met Onafhankelijke Cliëntondersteuner Sjoukje. Sjoukje onderzoekt samen met mevrouw wat er niet goed gaat met de aanvraag en geeft uitleg over wat nodig is om de aanvraag voor de taxipas te kunnen doen. Uiteindelijk lukt het mevrouw Van der Berg om de aanvraag in te dienen en is haar aanvraag voor een taxipas goedgekeurd.

  1619103001402_267_400_1619103149.jpg
contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht