Onafhankelijke Cliëntondersteuning

Heb je hulp, zorg of ondersteuning nodig en weet je niet goed hoe je dit moet regelen of loop je hierin vast? Dan kun je vragen om Onafhankelijke Cliëntondersteuning! 

Elke inwoner van de gemeente Westerkwartier kan gratis gebruik maken van Onafhankelijke Cliëntondersteuning van Sociaal Werk De Schans. Een Onafhankelijke Cliëntondersteuner is er voor jou. Het is een soort meedenker die naast je staat en je op verschillende manieren kan ondersteunen. Bijvoorbeeld bij vragen rondom hulp, zorg en/of ondersteuning, maar ook wanneer iets niet goed loopt. Samen kijken ze wat in jouw situatie de beste en meest haalbare oplossing is, wat je zelf, eventueel met hulp van je omgeving kan en welke hulp van de Onafhankelijke Cliëntondersteuners nodig is.

De Onafhankelijke Cliëntondersteuners kunnen helpen om jouw vraag duidelijk te krijgen en je informatie en advies geven, zodat jij een goede keuze kunt maken. Ook kunnen zij ondersteunen bij het vinden en regelen van hulp die het beste bij jouw situatie past. Ze kunnen helpen bij het aanvragen van bijvoorbeeld zorg, ondersteuning, een indicatie of beschikking. Een Onafhankelijke Cliëntondersteuner kan ook ondersteunen bij gesprekken, zoals een keukentafelgesprek met de gemeente of als je een gesprek wilt als de zorg niet goed loopt. Dit kan bijvoorbeeld door een gesprek met je voor te bereiden, of door met je mee te gaan naar een gesprek. Zij kunnen je ook de weg wijzen als je het niet eens bent met de hulp die je krijgt.

Een Onafhankelijke Cliëntondersteuner is iemand die jouw situatie niet kent, tenzij je hier zelf voor kiest. Ook nemen zij geen beslissingen over een indicatie of beschikking en bieden geen hulpverlening zodat ze je zo neutraal en objectief kunnen helpen. Aan de hulp zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Onafhankelijke Cliëntondersteuning of wil je je aanmelden? Dan kun je contact opnemen met Sociaal Werk De Schans.

Sociaal Werk De Schans                                                                                                   

Telefoon: (0594) 745 620

Email: info@sociaalwerkdeschans.nl

Wet langdurige zorg (Wlz) indicatie

Heb je een Wet langdurige zorg (Wlz) indicatie dan kun je voor Onafhankelijke Cliëntondersteuning terecht bij een aantal aanbieders vanuit het Menzis Zorgkantoor. Een overzicht hiervan vind je hier.

Meer informatie kun je vinden op de website www.menziszorgkantoor.nl. of je kunt bellen met Menzis Zorgkantoor op telefoonnummer 088 222 42 42.

contact

 Agenda

Wicca workshop voor jong en oud! (Online)
Volgende week woensdag
Bekijk activiteit
SNO Beweegt!: Sport- en spelmiddag in de buitenlucht!
Volgende week vrijdag
Bekijk activiteit
BINGO Westerkwartier voor jong en oud!
30 april 2021
Bekijk activiteit
Sport- en spel en bootcamp light lessen in Oostwold! (groep 1 t/m 8)
04 mei 2021
Bekijk activiteit
Overzicht