Terug naar Nieuws

Week tegen Kindermishandeling

Gepubliceerd op:
Week tegen Kindermishandeling

Het is deze week de 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘁𝗲𝗴𝗲𝗻 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗺𝗶𝘀𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴. Met extra aandacht voor het thema: “Deel je zorgen, je staat er niet alleen voor”. 

Het kan moeilijk zijn je zorgen te uiten. Want hoe doe je dit? Bij wie? Wat als ik het mis heb?

Als professional kan het je helpen er met een collega of deskundige over te praten. Maar wat als je deze vermoedens hebt over het gezin waar je naast woont? Of een vriendje of vriendinnetje van je kind? Iemand in je familie?

Als je vermoedens hebt van kindermishandeling, is het belangrijk er in ieder geval met íemand over te praten. Je zorgen delen kan het makkelijker maken te beslissen wat je met je vermoedens gaat doen.
 
Bij Sociaal Werk De Schans werken mensen die je kunnen helpen bij het nemen van deze beslissing. Dit kan zijn door samen melding te maken bij Veilig Thuis. Maar ook zonder meteen persoonlijke gegevens te delen van de mensen om wie het gaat, kun je je verhaal kwijt.
 
Ervaringsdeskundigen bij De Schans delen graag hun eigen verhaal met je. Wat het voor hen heeft betekend, dat ze door iemand gezien, gehoord en geholpen werden. Toen ze dat zelf niet konden. Opstaan voor een kind in een situatie met geweld en/of verwaarlozing, kan zo’n enorm verschil maken!
 
Ook als je er voor het kind wilt zijn, waarvan je vermoed dat hij/zij in deze onveilige situatie zit. Maar je niet weet hoe, kan een gesprek met een (ervarings)deskundige hierin helpen.
 
Je staat niet alleen!

21-02-2024

Openingsweek kantoor Zuidhorn

Team Zuidhorn opent met trots haar deuren van hun mooie nieuwe locatie voor de inwoners van Zuidhorn en omgeving. Je bent van harte welkom tijdens de openingsweek van maandag 4 t/m vrijdag 8 maart tussen 09.00 – 12.00 uur!  
Lees meer