Terug naar Nieuws

Succesvolle sport- en spelochtend De School in Beweging

Gepubliceerd op:

Sommige kinderen bewegen van nature, terwijl anderen daar een duidelijke stimulans voor nodig hebben. Het gezegde 'Jong geleerd is oud gedaan' is zeker van toepassing op bewegen, op spelen en op sporten. De School in Beweging kijkt dan mede naar kinderen van heel jonge leeftijd, nog voordat er sprake is van 'school'. 

De Sport- en Spelochtend voor peuters van 2 jaar t/m leerlingen van groep 1 en 2 is speciaal voor hen bedoeld. Niet omdat één ochtend voldoende is voor deze kinderen, maar om aan ouders, begeleiders en leerkrachten te laten zien dat ook met zulke jonge kinderen al heel veel mogelijk is om hen te leren bewegen.

Op  23 september kwamen zo'n 140 kinderen van peuterspeelzalen en basisscholen naar sporthal De Veste in Opende. Joke Walma had een circuit voor Handengym uitgezet, Hans Stroes liet zien hoe je met pylonen, springtouwen en dobbelstenen op het schoolplein kunt spelen. Lokale sportclubs verzorgden sportieve onderdelen. Trainers van Witteborg Sport verzorgden de bobbelbanen en het mini-Freerunnen. Trainer Trijnie Snip van korfbalvereniging OKO/BIES liet met haar team zien hoe je op een leuke manier balspelen kunt aanbieden. Als een van de eerste korfbalverenigingen hebben zij een speciaal aanbod voor kinderen vanaf 3 jaar: de Kangoeroeklup.

Marleen Berg en Vincent Pranger, buurtsportcoaches van Sociaal Werk De Schans waren ook aanwezig. Marleen verzorgde Stoeispelen voor alle kinderen. Vincent was er als aanspreekpunt voor de ouders. Sporten moet voor iedereen kunnen, vinden zij, ook als de middelen er niet echt voor zijn. Dan kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur ingeschakeld worden.

De ochtend verliep prima, zonder een pleister te plakken! En de reacties waren enthousiast en positief.

11-04-2024

VIP! Westerkwartier zoekt nieuwe vrijwilligers

VIP! Westerkwartier, onderdeel van Sociaal Werk De Schans, zoekt nieuwe collega's die hun team komen versterken!  
Lees meer