Terug naar Nieuws

Onafhankelijkheidsdag Oekraïne

Gepubliceerd op:

Op 24 augustus vierde Oekraïne Onafhankelijkheidsdag. In de gemeente Westerkwartier werd dit op de opvanglocaties in Sebaldeburen, Grootegast en Zuidhorn gevierd.  

Op de locatie in Sebaldeburen bekeken de inwoners samen de toespraak van Zelensky op tv. Daarna werd naar het volkslied geluisterd en tot slot werd gezamenlijk de Oekraïense vlag in Sebaldeburen gehesen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit allemaal onder het genot van traditioneel Oekraïens eten. Voor de kinderen waren er verschillende activiteiten georganiseerd. Voor de inwoners van de Oekraïense opvang een emotionele dag.
 
Aanstaande zaterdag staan de inwoners van de opvang Sebaldeburen met Oekraïens eten op de jaarmarkt in Niekerk met onder andere appeltaart en soort van pannenkoeken. De opbrengst gaat naar Netherlands For Ukraine Foundation ten bate van Oekraïne. De markt is van 9:00 tot 16:00 uur. 

1661523157019_400_267_1661523268.jpg

21-09-2023

Human Library

In de Human Library (Mensenbieb) lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven misschien niet zo snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?  
Lees meer