Terug naar Nieuws

Onafhankelijkheidsdag Oekraïne

Gepubliceerd op:

Op 24 augustus vierde Oekraïne Onafhankelijkheidsdag. In de gemeente Westerkwartier werd dit op de opvanglocaties in Sebaldeburen, Grootegast en Zuidhorn gevierd.  

Op de locatie in Sebaldeburen bekeken de inwoners samen de toespraak van Zelensky op tv. Daarna werd naar het volkslied geluisterd en tot slot werd gezamenlijk de Oekraïense vlag in Sebaldeburen gehesen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit allemaal onder het genot van traditioneel Oekraïens eten. Voor de kinderen waren er verschillende activiteiten georganiseerd. Voor de inwoners van de Oekraïense opvang een emotionele dag.
 
Aanstaande zaterdag staan de inwoners van de opvang Sebaldeburen met Oekraïens eten op de jaarmarkt in Niekerk met onder andere appeltaart en soort van pannenkoeken. De opbrengst gaat naar Netherlands For Ukraine Foundation ten bate van Oekraïne. De markt is van 9:00 tot 16:00 uur. 

1661523157019_400_267_1661523268.jpg

23-09-2022

Elk kind verdient de kans om te kunnen sporten

Daarom lopen onze buurtsportcoaches op zondag 9 oktober mee met de 'Charity Run' van de 4Mijl in Groningen! Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die dit nodig hebben. 
Lees meer