Terug naar Nieuws

De gemeente Westerkwartier is een gemeente van NIX!

Gepubliceerd op:
De gemeente Westerkwartier is een gemeente van NIX!

Van 15 mei tot en met 9 juni staat de gemeente Westerkwartier in het teken van NIX18. In deze lokale campagneweken besteden we aandacht aan het normaal maken van ‘niet roken en niet drinken onder de 18 jaar’. Ook dit jaar organiseren we samen met de gemeente Westerkwartier, GGD Groningen, VNN, HALT en de politie allerlei activiteiten.

Club van NIX
Dit jaar besteden we (extra) aandacht aan het alcoholbeleid binnen sportverenigingen: Een club van NIX! Want ook in de sportkantine geldt: NIX is de afspraak. Sport is het leukst als iedereen zich sportief gedraagt. Op het veld is dat heel normaal, maar in de kantine kunnen 4 op de 5 jongeren onder de 18 nog steeds alcohol krijgen. Daarom willen we samen met de sportclubs het sportieve gedrag van het veld meenemen in de kantine. In de kantine drinken en schenken we geen alcohol onder de 18. Wel zo sportief.

Zijn jullie ook een club van NIX?
Vanaf 16 mei komen wij bij jouw vereniging langs met een NIX18 fotoframe. Dit frame kun je ergens in de kantine plaatsen. Wij roepen jeugdleden, vrijwilligers, ouders en bestuursleden op om met dit fotoframe een foto te maken en deze te plaatsen op jullie eigen website, sociale media én/of in te zenden via deze website (klik hier). Onder de inzendende clubs verloten wij drie keer een sport prijzenpakket t.w.v. € 250,-.

NIX18, wel zo sportief!

1684241718515_267_400_1684241758.jpg

30-05-2023

Relatie- en scheidingspunt

Heb jij een vraag over relaties of een scheiding? En de invloed die dat heeft op het ouderschap en de opvoeding? En wil je daar met iemand over praten? Dan kan je contact opnemen met één van onze coaches van het relatie- en scheidingspunt van Sociaal Werk de Schans.
Lees meer