Terug naar Nieuws

Beweegpad Aduard nu al razend populair!

Gepubliceerd op:

Met de plaatsing van sporttoestellen op de voormalige jeu-de-boulesbaan is het beweegpad in Aduard zo goed als af. Dorpelingen hebben het plekje al ontdekt, ziet initiatiefnemer Katharina Bosch.

‘Ik ben blij dat het al zoveel wordt gebruikt’, zegt ze. Bosch legt uit dat het beweegpad onderdeel is van een groter plan, om een stil stukje van het dorp nieuw leven in te blazen.

Met de sluiting van de oude brug over het Van Starkenborghkanaal loopt de oude doorgaande weg, de Burgemeester Van Barneveldweg, nu dood. ‘Het was daarom een plek die een beetje leeg raakte. Om er toch een positief stukje van te maken, hebben we in 2016 het plan opgevat om hier een natuur-, beleef- en beweegpark te realiseren’, zegt de initiatiefnemer.

Door de gemeentelijke herindeling liepen de plannen de nodige vertraging op, maar nu gaat het snel.

Rondje met oefeningen

Het beweegpad begint met de toestellen op de oude jeu-de-boulesbaan. Vervolgens kunnen sporters in een rondje van ongeveer een halve kilometer om multifunctioneel centrum De Meeden allerlei oefeningen doen. Op het pad staan loopladders en in de berm liggen boomstammen en grote keien. De omgeving van het pad wordt nog aangekleed met groen.


‘De route is zo gebouwd dat iedereen er kan sporten, van kinderen tot tachtigplussers’, zegt Bosch, die benadrukt dat het pad ook een sociale functie heeft. ‘Het is de bedoeling dat iedereen hier straks bij elkaar komt.’

In de zomer volgt de grote opening, als het kan binnen de coronamaatregelen. Bosch: ‘Want het is nu nog niet helemaal af. Er komen nog borden met oefeningen te staan en er wordt nog groen geplant.’

13-09-2021

Welke Groninger vrijwilligersorganisatie/initiatief verdient 3000 euro?!

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is gestart. Ook dit jaar waardeert de provincie Groningen het vrijwilligerswerk met vijf prijzen van elk 3.000 euro. Voor de 21e keer worden Groninger vrijwilligers door de provincie in het zonnetje gezet. 
Lees meer