Terug naar Nieuws

Ballonnenactie

Gepubliceerd op:

Op 28 april starten wij met een speciale ballonnenactie om de inwoners van de gemeente Westerkwartier een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. 

Wij willen de inwoners van het Westerkwartier een hart onder de riem steken door middel van een speciale ballonnenactie. Wij kunnen niet zomaar bij mensen thuis komen, dus hebben we daar iets op bedacht. In totaal hebben we 4000 ballonnen besteld die we bij jou in de tuin gaan zetten. Dit doen we in de gehele gemeente Westerkwartier. We komen langs in verschillende dorpen en wijken. Uiteraard kunnen we niet iedereen bereiken. Vandaar de boodschap: zie je een ballon in andermans tuin? Laat deze mooi staan, maar weet dat deze ook voor jou bestemd is. Aan de ballonnen worden kaartjes gehangen, waarop mooie woorden worden geschreven. We beseffen hoe ingewikkeld deze situatie voor iedereen is en daarom willen we laten weten dat wij er voor iedereen zijn We bieden hulp op afstand, maar op die manier komen we toch ook weer dichtbij. Door middel van deze actie willen we laten weten dat we aan je denken en er, net als anders, voor je zijn. De eerste 4000 ballonnen, die overigens net als de stokje en de kaartjes biologisch afbreekbaar zijn, worden in de week van 28 april uitgereikt. Bij grotere vraag wordt de actie verlengd. Daarnaast is het ook mogelijk om een verzoekje in te dienen voor iemand anders die in het Westerkwartier woont. Bijvoorbeeld voor opa of oma die je in deze tijd niet kunnen zien. Je kan het verzoek, met bezorgadres, indienen middels een mail of sms/whatsapp. Wij zullen ervoor zorgen dat de ballon met boodschap bij de juiste persoon terechtkomt. We doen ons best om zoveel mogelijk verzoeken te honoreren.

De verzoeken kunnen worden ingediend via grootegast@sociaalwerkdeschans.nl of 06-10038982 (regio Grootegast), leek@sociaalwerkdeschans.nl of 06-10039288 (regio Leek), marum@sociaalwerkdeschans.nl of 06-51306955 (regio Marum) of zuidhorn@sociaalwerkdeschans.nl of 06-10038981 (regio Zuidhorn).  

11-04-2024

VIP! Westerkwartier zoekt nieuwe vrijwilligers

VIP! Westerkwartier, onderdeel van Sociaal Werk De Schans, zoekt nieuwe collega's die hun team komen versterken!  
Lees meer