Terug naar Nieuws

𝗚𝗲𝗻𝗼𝗲𝗴 𝘁𝗲 𝗼𝗻𝘁𝗱𝗲𝗸𝗸𝗲𝗻!

Gepubliceerd op:
𝗚𝗲𝗻𝗼𝗲𝗴 𝘁𝗲 𝗼𝗻𝘁𝗱𝗲𝗸𝗸𝗲𝗻!

Woensdag 5 juni was de duofiets- en driewielontdekdag in Sebaldeburen. Eén van de activiteiten die deze maand worden georganiseerd tijdens de Westerkwartier Fietsmaand. 

Op de parkeerplaats bij 't Spectrum stonden tal van duofietsen en driewielers uitgestald door mensen van Doortrappen en de Fietsersbond voor inwoners om te proberen. Maar liefst 60 bezoekers hebben hier gebruik van gemaakt en één of meer fietsen geprobeerd.

 
Wethouder Stomphorst gaf het startsein en wilde al bijna met de driewieler naar zijn volgende afspraak. Velen volgden zijn voorbeeld zoals een meneer die al vier jaar (!) niet op
een fiets had gezeten. Gisteren stapte hij toch op een driewieler en er ging een wereld voor hem open. Zo mooi om te zien wat fietsen met iemand kan doen.
 
Een andere inwoner had sinds november vorig jaar niet meer gefietst. De eerste twee fietsen die werden geprobeerd voelden dan ook wat onwennig, maar bij fiets nummer drie verdween de spanning en kwam er een grote lach op haar gezicht.
 
Om inwoners te kunnen informeren over de mogelijkheden voor het aanschaffen van een fiets, was de WMO aanwezig. Prettig om zo snel te kunnen schakelen.
De Gezonde Huiskamer van de HANNN was ook weer present om met mensen in gesprek te gaan over Positieve Gezondheid en/of voor het afnemen van een gratis leefstijlcheck.
 
Tenslotten waren ook onze eigen VIP! en MIP! aanwezig.
 
Zo was er voor de bezoekers dus genoeg te ontdekken en kijken wij terug op een zeer geslaagde middag.
 
Deze maand staan er nog twee activiteiten op de planning:
🚲 Donderdag 20 juni: fietsvalpreventie in Leek
🚲 Dinsdag 25 juni: gezamenlijke fietstocht met een lunch en quiz
 
Kijk voor meer informatie hierover op www.sociaalwerkdeschans.nl/agenda
 

07-06-2024

Sportprijs Westerkwartier 2024

Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen personen, verenigingen en organisaties uit het Westerkwartier aanmelden voor de sportprijs. Deze prijs reikt de gemeente Westerkwartier uit aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor de breedtesport binnen de gemeente.
Lees meer