Nieuws

12-10-2021

Pakjesboot 21

We vragen jouw aandacht voor '𝗣𝗮𝗸𝗷𝗲𝘀𝗯𝗼𝗼𝘁 𝟮𝟭'!Onder deze titel werken de Voedselbank, Leergeld en Humanitas als partners van het Armoedepact Westerkwartier aan een gezamenlijk, en jaarlijks terugkerend, Sinterklaasdoel:𝙴𝚎𝚗 𝚂𝚒𝚗𝚝𝚎𝚛𝚔𝚕…
Lees meer
 
12-10-2021

Herfstvakantie activiteiten Leek

Herfstvakantie Voor alle kinderen van 2-13 jaar zijn er activiteiten in de herfstvakantie. Meld je nu aan via onze agenda!  
Lees meer
 
07-10-2021

Korte vragenlijst over ‘Leefbaarheid en dorpsvoorzieningen’ in de gemeente Westerkwartier

Ben jij inwoner van de gemeente Westerkwartier? En heb jij een mening over leefbaarheid en dorpsvoorzieningen in jouw dorp? Vul dan onze vragenlijst in. Het kost maximaal 5 minuten tijd.
Lees meer
 
05-10-2021

VIP! gaat er op uit.

Nu de coronamaatregelen het weer toestaan, staan onze VIP! vrijwilligers te popelen om met de inwoners van de gemeente Westerkwartier in gesprek te gaan over (de mogelijkheden van) vrijwilligerswerk!
Lees meer
 
30-09-2021

Wil je hulp bij het installeren van de coronacheckapp?

De vrijwilligers van Sociaal Werk De Schans zijn op onze locaties aanwezig om je te ondersteunen bij het installeren van de coronapas of voor het uitprinten van de QR code. Ook kun je voor dezelfde vragen terecht bij de bibliotheken in het Westerkwartier. De tijden en locaties staan hieronder verme…
Lees meer
 
29-09-2021

Week van de Ontmoeting

Er zijn veel mensen die behoefte hebben aan contacten. Als je eens om je heen kijkt weet je vast wel iemand die je kunt uitnodigen voor een kopje koffie en een fijn gesprek. Zo’n gesprek kan het verschil maken.
Lees meer
 
13-09-2021

Welke Groninger vrijwilligersorganisatie/initiatief verdient 3000 euro?!

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is gestart. Ook dit jaar waardeert de provincie Groningen het vrijwilligerswerk met vijf prijzen van elk 3.000 euro. Voor de 21e keer worden Groninger vrijwilligers door de provincie in het zonnetje gezet. 
Lees meer
 
13-09-2021

Fundag Jonge Mantelzorgers

Sociaal Werk de Schans organiseert elk jaar twee leuke dagen voor Jonge Mantelzorgers. Jonge Mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die thuis voor iemand zorgen en/of zich vaak zorgen maken over iemand binnen het gezin vanwege een ziekte, beperking of verslaving.  
Lees meer
 
26-08-2021

Menzis en Groningse gemeenten komen met leefstijlprogramma dat inwoners gezonder moet maken

Menzis en alle Groningse gemeenten werken samen om te zorgen dat inwoners gezonder leven en meer gaan bewegen. Inwoners die bijvoorbeeld kampen met overgewicht kunnen gebruikmaken van het programma de Gecombineerde Leefstijl Interventie.
Lees meer
 
26-08-2021

Seniorenvoorlichters gezocht

Wie wil er nu niet gewoon lekker in zijn of haar eigen huis blijven wonen, ook als je ouder wordt? Vaak kan dat, met een paar aanpassingen. Niet iedereen is op de hoogte van de regelingen en voorzieningen, die er zijn om dit mogelijk te maken. Daarom zijn er bij Sociaal Werk De Schans seniorenv…
Lees meer
 
25-08-2021

Nieuwe subsidieregeling voor sporters met een beperking en sporttalenten.

Sporters met een beperking en sporttalenten van 12 tot en met 21 jaar kunnen vanaf augustus een tegemoetkoming in de kosten krijgen voor onder andere vervoer, materiaal en trainingsstages. Met de nieuwe regeling wil de provincie Groningen sporten toegankelijk en laagdrempelig maken en voorkomen dat …
Lees meer
 
23-08-2021

Besluitvormingsbijeenkomst op 8 november!

Vind je het ook belangrijk dat het goed gaat met alle mantelzorgers in de gemeente Westerkwartier? Denk dan met ons mee! Meld je snel aan voor de besluitvormingsbijeenkomst op 8 november! Aanmelden kan via de webiste www.meebesluiten.nl of via het secretariaat van CMO STAMM.
Lees meer
 
19-08-2021

Een kleurrijke activiteit

Gisteren kon een groep kinderen hun creativiteit tonen tijdens de graffiti workshop. Onder leiding van workshopleider Wessel mochten zij zelf een schets bedenken en deze vervolgens inkleuren met spuitbussen.
Lees meer
 
16-08-2021

𝗚𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝗼𝗽𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁𝗰𝘂𝗿𝘀𝘂𝘀 𝗢𝗹𝗱𝗦𝘁𝗮𝗿𝘀 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗼𝗽 𝟮𝟳 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁𝘂𝘀

Heeft jouw vereniging plannen om OldStars Sport op te zetten? Dan kan dit interessant zijn voor jullie! Op vrijdag 27 augustus, van 9:30-16:00 uur, wordt er een gratis opstartcursus georganiseerd voor trainers en begeleiders uit de provincie Groningen.
Lees meer
 
03-09-2021

Gratis doortrappen fietsclinics!

(Mede) door te fietsen blijft u langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Fietsen heeft dus veel voordelen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kunt u met wat simpele maatregelen en oplossingen, vaak nog jarenlang veilig én met plezier doortrappen. 
Lees meer
 
28-07-2021

𝗣𝗮𝗿𝗸𝗼𝘂𝗿 𝗽𝗮𝗿𝗸𝗼𝘂𝗿!

Gisteren hadden we een stoere activiteit bij Het Aduard 825 Park in Aduard. En ideale locatie om los te kunnen met freerunnen, parkour, krachtoefeningen en andere gave sporten!
Lees meer
 
17-07-2021

ℂ𝕚𝕣𝕔𝕦𝕤, 𝕒𝕝𝕥𝕚𝕛𝕕 𝕖𝕖𝕟 𝕗𝕖𝕖𝕤𝕥𝕛𝕖!

 De hele week hebben de 34 deelnemende kinderen er naar toe gewerkt; de eindshow in een echte circustent!
Lees meer
 
15-07-2021

Onze bereikbaarheid

Het coronavirus laat ons maar langzaam los. Wij staan nog steeds voor je klaar: soms op afstand en waar mogelijk dichtbij. Maar altijd volgens de richtlijnen.
Lees meer
 
15-07-2021

Gezond Leven in Groningen

Hoe blijf je gezond en fit? En hoe zorg je goed voor jezelf? ‘Gezond leven in Groningen’ geeft je tips en informatie hoe je tijdens, maar ook zeker na, corona aan de slag kunt met een gezonde leefstijl. Gemakkelijk en bij jou in de buurt.
Lees meer
 
01-07-2021

Koffietijd!

De zogeheten MOM (Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers) mag weer van start.   Ben jij mantelzorger en kom je graag in contact met andere mantelzorgers of heb je behoefte aan een praatje, je bent van harte welkom bij één van de geplande koffiemomenten!
Lees meer