Nieuws

16-01-2020

Volgende training !JES Het Brugproject start na de meivakantie

!JES het Brugproject is een groepstraining voor 8-12 jarigen van wie de ouders (recentelijk) gescheiden zijn. De training !JES het brugproject die start op 22 januari is vol. De volgende training start na de meivakantie. Voor deze training zijn nog plekken vrij.
Lees meer
 
16-01-2020

Gewijzigde inloopspreekuur tijden gebiedsteam Grootegast

Met ingang van 6 februari wijzigen de inloopspreekuur tijden van het gebiedsteam in Grootegast.
Lees meer
 
17-12-2019

Bereikbaarheid VIP rond de feestdagen

We wensen iedereen mooie Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar met veel vrijwilligers(werk)! Onze collega's van Vrijwilligerswerk zijn tot 20 december en daarna vanaf 3 januari 2020 bereikbaar om uw vragen te beantwoorden.
Lees meer
 
16-12-2019

Bereikbaarheid tijdens de feestdagen!

Tijdens de kerstvakantie (23 december t/m 3 januari) is Sociaal Werk De Schans bereikbaar op twee locaties binnen de gemeente Westerkwartier. Te weten Leek en Zuidhorn.
Lees meer
 
28-11-2019

!JES Het Brugproject

In januari start !JES Het brugproject, een groepstraining voor kinderen van 8-12 jaar waarvan de ouders (recentelijk) gescheiden zijn.
Lees meer
 
14-10-2019

Mantelzorgers in het zonnetje! 

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. In het najaar zet Sociaal Werk De Schans, in samenwerking met de Gemeente Westerkwartier, mantelzorgers in het zonnetje tijdens de ‘Week van de mantelzorg Westerkwartier’. Dit als blijk van waardering voor hun geweldige inzet.
Lees meer
 
14-10-2019

PEUTERS, CAVIA’S EN KIPPEN TIJDENS OUDERENDAG IN DE WOONHAVEN MARUM

Vrijdag 4 oktober was het een gezellige bedoening in de Woonhaven Marum. Een van de bewoners van de Woonhaven Marum had als wens dat er kinderen bij haar zouden langskomen.
Lees meer
 
24-09-2019

De Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is begonnen. Wist jij dat je bij elke sportvereniging gratis proeftrainingen kan volgen? Het is meestal wel handig om van te voren aan te kondigen dat je komt meetrainen.
Lees meer
 
16-09-2019

Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen

Deze prijs is bedoeld voor organisaties/initiatieven in de provincie Groningen die op een bijzondere, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Vind je dat jouw organisatie deze prijs verdient, lees de flyer en meld je organisatie aan voor 1 oktober!
Lees meer
 
03-09-2019

Open dag Sociaal Werk De Schans

Op vrijdag 4 oktober trekken wij erop uit om u te ontmoeten! We bezoeken meerdere dorpen in de gemeente Westerkwartier. Doel van deze dag is inwoners bekend te maken met de werkzaamheden die Sociaal Werk de Schans uitvoert. De medewerkers van Sociaal Werk Schans staan op meerdere locaties klaar&nbs…
Lees meer
 
26-08-2019

4e prijs op het Streetfitsoccer toernooi

Sociaal werk de Schans Marum was met buurtwerkers Lucas, Berend en enkele jongeren uit Marum en omgeving aanwezig bij het Streetfitsoccer toernooi op de grote markt in Groningen. Op deze gezellige en sportieve dag behaalden ze een knappe 4e plaats en werd de Sportiviteitsprijs in de wacht gesleept d…
Lees meer
 
23-07-2019

Bijeenkomsten voor mantelzorgers

Sociaal Werk de Schans organiseert samen met alle Werkgroepen Mantelzorg uit de Gemeente Westerkwartier regelmatig bijeenkomsten voor mantelzorgers. 
Lees meer
 
08-07-2019

Buurtwerker Sociaal Werk De Schans houdt inloopspreekuur in De Gaveborg

 Een buurtwerker van Sociaal Werk De Schans houdt inloopspreekuur en is in de oneven weken van 15 - 16.30 uur op donderdag aanwezig in De Gaveborg in Oostwold.
Lees meer
 
04-07-2019

Trainingsaanbod bij Sociaal Werk De Schans

Je kunt te allen tijde aanmelden voor onze trainingen. Als er voldoende aanmeldingen zijn, wordt er een groep gestart en contact met je opgenomen.
Lees meer
 
27-08-2019

Inschrijving voor gratis deelname aan trainingen voor vrijwilligers in het Westerkwartier is gestart

Sociaal Werk De Schans biedt vrijwilligers in het Westerkwartier vier gratis trainingen. Alle vrijwilligers die actief zijn binnen  de gemeente Westerkwartier kunnen hieraan deelnemen.
Lees meer
 
25-06-2019

Gratis deelname aan spelweken Westerkwartier via participatieregeling

Ieder jaar worden er in de verschillende dorpen van de gemeente Westerkwartier gezellige en feestelijke spelweken voor kinderen georganiseerd. Onder begeleiding van ervaren vrijwilligers en met behulp van vele inwoners worden kinderen uitgedaagd om nieuwe dingen te leren, samen te werken, elkaar te …
Lees meer
 
20-04-2019

Team Ombudsman bezoekt Sociaal Werk De Schans in Zuidhorn

Gedurende het jaar bezoekt het team van de Ombudsman diverse provincies. Om kennis te maken met de inwoners en om te kijken hoe deze inwoners nog beter kunnen bijstaan. Donderdag 18 april werd Team Zuidhorn van Sociaal Werk De Schans bezocht.
Lees meer
 
01-03-2019

Belastingspreekuren bij de bibliotheken in het Westerkwartier

Heeft u vragen over de belastingaangifte, toeslagen, kwijtschelding etc. dan kunt u gebruik maken van het belastingspreekuur. 
Lees meer
 
19-12-2018

Start nieuwe welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Schans

Vanaf 1 januari 2019 zet Sociaal Werk De Schans zich lokaal en dichtbij in voor het welzijn van inwoners van de gemeente Westerkwartier. Je kunt bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, geld, de leefbaarheid in je wijk of dorp, (vrijwilligers)werk & participatie en mantelzorg. So…
Lees meer