Nieuws

23-06-2022

Steungroep Verlies en Rouw start in september

Deze steungroep is bedoeld voor volwassenen die een dierbare hebben verloren. Tijdens 5 bijeenkomsten praten we met elkaar over verlies, de impact ervan en hoe je ermee om kunt gaan.  
Lees meer
 
23-06-2022

Vrouwen in Beweging krijgt een vervolg!

Ontmoet andere vrouwen en werk in een groepsles aan je conditie!
Lees meer
 
14-06-2022

Geslaagde kookworkshop in Grootegast

Woensdag 9 juni was er weer een workshop van Samen Koken in het Westerkwartier op de locatie van de Voedselbank in Grootegast.
Lees meer
 
09-06-2022

Een club van NIX, wel zo sportief!

Ook in de sportkantine geldt: NIX is de afspraak. Sport is het leukst als iedereen zich sportief gedraagt. Op het veld is dat heel normaal, maar in de kantine kunnen 4 op de 5 jongeren onder de 18 nog steeds alcohol krijgen. Daarom nemen we ons sportieve gedrag van het veld mee de kantine in. In de …
Lees meer
 
02-06-2022

Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 t/m 7 juni is landelijk de Week van de Jonge Mantelzorger. Het thema is #niettemissen.  
Lees meer
 
30-05-2022

FUNdag voor Jonge Mantelzorgers!

Op zaterdag 11 juni organiseren wij de FUNdag 2022 voor de Jonge Mantelzorgers (JMZ) in het Westerkwartier!
Lees meer
 
25-05-2022

Webinar: 'Pubers achter hun schermen' (aanmelding gesloten)

Waarom is het voor pubers zo moeilijk om een game weg te leggen? Waarom scrollen ze altijd nog door naar een volgend filmpje? Krijg antwoord op deze, en meer, vragen tijdens de gratis webinar op woensdag 8 juni.
Lees meer
 
02-05-2022

De foto's zijn binnen! 'Shinen in het BaronTheater!'

Zaterdag 26 maart 2022 was het zover : jonge talenten tussen de 11 en 20 jaar deden mee aan de Talentsquad op weg naar (misschien wel) een succesvolle carrière als beroemd popartiest(e), zanger/ zangeres of danser.   
Lees meer
 
28-04-2022

Samen op pad! Wandelen en ontmoeten in Marum!

Vanaf 9 mei ben je op maandagochtend van harte welkom om mee te wandelen vanaf 't Marheem. Ervaring of een goede conditie is niet nodig. Na afloop is er nog een bakje koffie of thee voor wie dat gezellig vindt. Aanmelden is niet nodig en je hoeft ook niet elke week mee te doen.
Lees meer
 
26-04-2022

Vitaliteitsweek voor ouderen

In de week van 16 t/m 20 mei organiseert Sociaal Werk De Schans een Vitaliteitsweek met diverse activiteiten voor ouderen. Sociaal Werk De Schans sluit hiermee aan op de bestaande Vitaliteitspelen van het Nationaal Ouderenfonds.
Lees meer
 
21-04-2022

Aanmelding initiatieven voor vluchtelingen uit Oekraïne

Vanuit Sociaal Werk De Schans coördineren wij de initiatieven die ontstaan om de vluchtelingen uit Oekraïne te helpen. Hiervoor hebben wij een e-mailadres in het leven geroepen. Heb je een goed initiatief, mail ons dan op dit adres: oekraine@sociaalwerkdeschans.nl Let wel: het gaat om …
Lees meer
 
23-06-2022

Vrouwen in beweging in het Westerkwartier

Ontmoet andere vrouwen en werk in een groepsles aan je conditie! We gaan nog even door! Kijk op de flyer voor de 3 extra data.
Lees meer
 
20-04-2022

Samen koken in het Westerkwartier Kookworkshops

We koken uit het kookboek 'Samen koken in het Westerkwartier - Lekker, eenvoudig en voor iedereen'.  Er wordt gestart met koffie, thee, koek en een korte uitleg. Daarna gaan we samen koken en na het koken gaan we gezellig samen aan tafel om lekker te eten!  
Lees meer
 
12-04-2022

Nieuw: Steungroep Verlies en rouw

Deze steungroep is bedoeld voor volwassenen die een dierbare hebben verloren.
Lees meer
 
11-04-2022

Nieuwe training: Mijn Positief Budget!

Wil je meer inzicht in waar je je geld aan uitgeeft? Doe mee aan deze training en krijg overzicht over je financiën!
Lees meer
 
31-03-2022

Nieuw: ScheidingsAtlas, een training voor gescheiden ouders

Veel ouders worstelen na de scheiding met vragen over het vormgeven van het ouderschap in de nieuwe situatie. Deze training biedt concrete handvatten voor ondersteuning van de kinderen en communicatie met de andere ouder. 
Lees meer
 
29-03-2022

Workshop Mandala's tekenen in Zuidhorn

'Actieve meditatie; een moment van rust en ontspanning.' Dát is mandala's tekenen! Dinsdag 5 april geeft Antje Wagenaar een workshop Mandala's tekenen voor mantelzorgers.
Lees meer
 
22-03-2022

Fietsclinic Doortrappen voor 60+ in Leek

(Mede) door te fietsen blijf je langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Fietsen heeft veel voordelen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kun je met wat simpele oplossingen vaak nog jarenlang veilig én met plezier doortrappen.
Lees meer
 
17-03-2022

𝗟𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗢𝗽𝘀𝗰𝗵𝗼𝗼𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟬𝟮𝟮

Op 19 maart is het de Landelijke Opschoondag 2022 (www.nederlandschoon.nl). Vanuit Sociaal Werk De Schans willen wij ook hier graag aandacht aan besteden in de vorm van het uitleveren van materialen. Zo kunnen inwoners meehelpen om het Westerkwartier schoner te maken! Help jij mee?  
Lees meer
 
04-03-2022

𝗠𝗲𝗶𝗱𝗲𝗻𝗰𝗹𝘂𝗯!

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar oud? Woon jij in het Westerkwartier? Lijkt het jou leuk om wekelijks met meiden van jouw leeftijd deel te nemen aan verschillende activiteiten? Meld je dan nu aan voor de 𝗠𝗲𝗶𝗱𝗲𝗻𝗰𝗹𝘂𝗯! 
Lees meer