Nieuws

17-07-2021

ℂ𝕚𝕣𝕔𝕦𝕤, 𝕒𝕝𝕥𝕚𝕛𝕕 𝕖𝕖𝕟 𝕗𝕖𝕖𝕤𝕥𝕛𝕖!

 De hele week hebben de 34 deelnemende kinderen er naar toe gewerkt; de eindshow in een echte circustent!
Lees meer
 
15-07-2021

Onze bereikbaarheid

Het coronavirus laat ons maar langzaam los. Wij staan nog steeds voor je klaar: soms op afstand en waar mogelijk dichtbij. Maar altijd volgens de richtlijnen.
Lees meer
 
15-07-2021

Gezond Leven in Groningen

Hoe blijf je gezond en fit? En hoe zorg je goed voor jezelf? ‘Gezond leven in Groningen’ geeft je tips en informatie hoe je tijdens, maar ook zeker na, corona aan de slag kunt met een gezonde leefstijl. Gemakkelijk en bij jou in de buurt.
Lees meer
 
01-07-2021

Koffietijd!

De zogeheten MOM (Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers) mag weer van start.   Ben jij mantelzorger en kom je graag in contact met andere mantelzorgers of heb je behoefte aan een praatje, je bent van harte welkom bij één van de geplande koffiemomenten!
Lees meer
 
30-06-2021

Gratis doortrappen fietsclinics!

(Mede) door te fietsen blijft u langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Fietsen heeft dus veel voordelen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kunt u met wat simpele maatregelen en oplossingen, vaak nog jarenlang veilig én met plezier doortrappen. 
Lees meer
 
25-06-2021

Circusweek Leek - 12 t/m 16 juli!

HOOGGEEERD PUBLIEK! DOE MEE EN WORD ZELF EEN CIRCUSARTIEST! Van 12 juli t/m 16 juli organiseert De Schans samen met Jantje Beton een onvergetelijke Circus week onder begeleiding van Circus Snor.
Lees meer
 
16-06-2021

Aanvragen mantelzorgwaardering 2021

Van 1 juli tot 1 oktober 2021 kunnen mantelzorgers, die langdurig en intensief zorgen vooriemand uit de gemeente Westerkwartier een aanvraag indienen voor een VVV-cadeaukaart ter waarde van 50 euro. De gemeente stelt de cadeaukaart beschikbaar als blijk van waardering voor de geweldige inzet van man…
Lees meer
 
09-06-2021

Gemeente Westerkwartier is een gemeente van NIX!

Van 25 mei tot 2 juni stond de gemeente Westerkwartier in het teken van NIX18. In deze lokale campagneweek besteedden we samen met de GGD, VNN en Sociaal Werk De Schans aandacht aan het voorkomen van alcoholgebruik door jongeren onder de 18 jaar. 
Lees meer
 
08-06-2021

De nieuwe wet WBTR

Belangrijk voor alle verenigingen/stichtingen/organisaties en hun besturen: de nieuwe wet WBTR gaat 1 juli in! De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren.
Lees meer
 
04-06-2021

Boekstartdag Zuidhorn

Op zaterdag 19 juni vieren we de landelijke Boekstartdag. Een initiatief van Boekstart in de kinderopvang in samenwerking met de bibliotheek. Bedoeld om vroeg beginnen met voorlezen aan baby`s en peuters onder de aandacht te brengen van ouders en grootouders. Voorlezen is belangrijk voor de taalontw…
Lees meer
 
26-05-2021

Maak je eigen Happy Drink!

Je hebt het op onze social media vast al voorbij zien komen; maak je eigen Happy Drink. Superhandig voor als jij de BOB bent of nog niet mag drinken en ook nog eens superlekker! Klinkt allemaal leuk en aardig, maar misschien vraag je jezelf nu af: hoe dan??
Lees meer
 
11-05-2021

Meer aandacht voor Onafhankelijke Cliëntondersteuning

Het vinden van de juiste hulp en zorg is soms best een uitdaging. Het kan dan fijn zijn als iemand met inwoners meedenkt en hierbij helpt. Onafhankelijke Cliëntondersteuners kunnen deze ondersteuning bieden. Uit onderzoek blijkt dat Onafhankelijke Cliëntondersteuning nog vrij onbekend is. …
Lees meer
 
11-05-2021

Spetterende FUNmiddag voor Jonge Mantelzorgers

Op zaterdag 5 juni organiseren we van 13.00 tot 16.00 uur een spetterende FUNmiddag voor alle jonge mantelzorgers uit het Westerkwartier. Heb je zin in een middag vol toffefunactiviteiten? Meld je dan snel aan en geef je naam, leeftijd en eventuele bijzonderheden door.
Lees meer
 
04-05-2021

Oranje boven in Niekerk!

NIEKERK – Afgelopen vrijdag organiseerde Sociaal Werk De Schans, in samenwerking met SNO Beweegt, een gezellige sportmiddag met als thema Koningsspelen op de sportvelden van vv Niekerk.
Lees meer
 
03-05-2021

'𝗪𝗶𝗷 𝘄𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻 𝗹𝗼𝗻𝗴𝗲𝗿 𝗯𝗼𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻!'

Vandaag is in Aduard het spits afgebeten met de eerste longboard clinic. De eerste van een serie clinics die wordt georganiseerd in samenwerking metLongboard & Trends.  
Lees meer
 
28-04-2021

Inspiratiekalender mei / juni

De komende periode staan weer veel leuke activiteiten voor jong en oud in het Westerkwartier gepland. Laat je inspireren en doe gezellig mee. 
Lees meer
 
28-04-2021

Beweegpad Aduard nu al razend populair!

Met de plaatsing van sporttoestellen op de voormalige jeu-de-boulesbaan is het beweegpad in Aduard zo goed als af. Dorpelingen hebben het plekje al ontdekt, ziet initiatiefnemer Katharina Bosch.
Lees meer
 
23-04-2021

Westerkwartier samen met rappende psycholoog Daisy in actie tegen cybercrime

De gemeente Westerkwartier, Sociaal Werk De Schans, Politie Westerkwartier en rappende psycholoog Daisy Veenstra gaan samen de strijd aan tegen cybercrime. Jongeren zijn hier steeds vaker slachtoffer van en daarom staat de komende week in het teken van de campagne ‘Take a break, don’t be…
Lees meer
 
20-04-2021

Het Oranje Fonds organiseert de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet!

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. 
Lees meer
 
09-04-2021

Bingoavond was groot succes: ‘Zeker voor herhaling vatbaar!'

De tijd vliegt voorbij! Het is alweer een maand geleden dat RTV Zulthe een bingoavond organiseerde in samenwerking met Sociaal Werk De Schans. Dit was een groot succes. Hierbij een terugblik.
Lees meer