Nieuws

24-11-2023

Week tegen Kindermishandeling

Het is deze week de 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘁𝗲𝗴𝗲𝗻 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗺𝗶𝘀𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴. Met extra aandacht voor het thema: “Deel je zorgen, je staat er niet alleen voor”. 
Lees meer
 
01-11-2023

FC24 (voorheen FIFA) toernooi in Niebert!

Op donderdagavond 28 december organiseren Sociaal Werk De Schans en de gemeente Westerkwartier een FC24 (voorheen FIFA) Game Event. Alle jongeren (t/m 23 jaar) uit het Westerkwartier worden uitgedaagd om deel te nemen aan dit toernooi!
Lees meer
 
31-10-2023

Coppa Westerkwartier is back!

Wie wordt de zaalvoetbal kampioen van het Westerkwartier? 2 t/m 5 januari 2024 vindt de tweede editie Coppa Westerkwartier plaats! Jongeren in de gemeente strijden in verschillende leeftijdscategorieën tegen elkaar om de Coppa Westerkwartier. Ennn.. Er is ook een meideneditie dit jaar!
Lees meer
 
24-10-2023

Uitnodiging bijeenkomst Mantelzorgvriendelijke organisaties

Voor mantelzorgers en organisaties uit de gemeente Westerkwartier organiseert de gemeente een bijeenkomst om aandacht te geven aan werknemers met mantelzorgtaken. Wat betekent het voor u en uw werkgever als u werk combineert met mantelzorg?  
Lees meer
 
02-10-2023

Kinderboekenweek Spektakel Leek

Komende woensdag start de Kinderboekenweek in Leek. Een week vol leuke activiteiten voor 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝟰 𝘁𝗼𝘁 𝟭𝟮 𝗷𝗮𝗮𝗿! En dat belooft een spektakel te worden. 
Lees meer
 
21-09-2023

Human Library

In de Human Library (Mensenbieb) lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven misschien niet zo snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?  
Lees meer
 
08-09-2023

De Huiskamer van Marum

Zin in een lekker kopje koffie, een leuk gesprek of even rustig de krant lezen? Kom dan naar de Huiskamer van Marum. Elke werkdag staat daar een verse kan koffie klaar.  
Lees meer
 
24-07-2023

Vrijwilligersmarkt in Niekerk

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Heb je een beetje of veel tijd over en vind je het leuk om iets voor een ander te doen? Dan is de vrijwilligersmarkt echt iets voor jou!
Lees meer
 
19-07-2023

Het Danspaleis

Het Danspaleis is een gezellige dansmiddag voor ouderen waarbij de voetjes van de vloer kunnen. Alle oude krakers van 'toen worden gedraaid, dus kom gezellig dansen bij het Danspaleis! 
Lees meer
 
03-07-2023

Team Marum is verhuisd!

Team Marum van Sociaal Werk De Schans is verhuisd naar hartje Marum. De medewerkers van Sociaal Werk De Schans zijn voortaan te vinden aan de Wendtsteinweg 57 in Marum.
Lees meer
 
27-06-2023

Zorg + Welzijn: Hoe Sociaal Werk De Schans werkt met Positieve Gezondheid

 Magazine Zorg + Welzijn heeft een mooi artikel geschreven over hoe Sociaal Werk De Schans werkt met Positieve Gezondheid.
Lees meer
 
08-06-2023

!Jes het brugproject!

Binnenkort start de training !Jes- het brugproject in het Westerkwartier! Dit is een training voor kinderen van 8-12 jaar en hun gescheiden ouders. Er zijn 7 bijeenkomsten voor de kinderen en 2 online ouder bijeenkomsten.
Lees meer
 
30-05-2023

Relatie- en scheidingspunt

Heb jij een vraag over relaties of een scheiding? En de invloed die dat heeft op het ouderschap en de opvoeding? En wil je daar met iemand over praten? Dan kan je contact opnemen met één van onze coaches van het relatie- en scheidingspunt van Sociaal Werk de Schans.
Lees meer
 
25-05-2023

Sociaal Werk De Schans heeft een Relatie- en scheidingspunt.

Ouders en kinderen kunnen hier terecht voor informatie, ondersteuning en begeleiding op het gebied van relatie, scheiding en opvoeding.
Lees meer
 
16-05-2023

De gemeente Westerkwartier is een gemeente van NIX!

Van 15 mei tot en met 9 juni staat de gemeente Westerkwartier in het teken van NIX18. In deze lokale campagneweken besteden we aandacht aan het normaal maken van ‘niet roken en niet drinken onder de 18 jaar’. Ook dit jaar organiseren we samen met de gemeente Westerkwartier, GGD Groningen…
Lees meer
 
15-03-2023

Fietslessen gebied Leek

Wanneer je het spannend vindt om na een val weer op de fiets te stappen of nog nooit hebt gefietst, dan helpt de buurtsportcoach jou daar graag bij! Samen met de buurtsportcoach leg je de basis waarbij er aandacht is voor balans, sturen, remmen en het overzicht in het verkeer.
Lees meer
 
14-03-2023

Minister Carola Schouten bezoekt gemeente Westerkwartier

  Op maandag 13 maart kwam Minister Carola Schouten op werkbezoek in gemeentehuis Zuidhorn. Zij ging in gesprek met wethouder Bert Nederveen, wethouder Marjan Sijperda en directeur Sociaal Werk De Schans Joep Schuringa over armoedebestrijding en –preventie. Onderwerpen als vroegsignaleri…
Lees meer
 
22-02-2023

Relatie- en scheidingspunt

Heb jij een vraag over relaties of een scheiding? En de invloed die dat heeft op het ouderschap en de opvoeding? En wil je daar met iemand over praten? Dan kan je contact opnemen met één van onze coaches van het relatie- en scheidingspunt van Sociaal Werk de Schans.  
Lees meer
 
22-02-2023

Mantelzorgcafé Grootegast

Levensvragen zijn vragen die kunnen opspelen bij ingrijpende veranderingen in het leven. Bijvoorbeeld een ongeneeslijke ziekte, overlijden, het verlies van werk, het einde van een relatie of eenzaamheid.  
Lees meer
 
17-02-2023

Hulp bij de aangifte van je belasting

Belastingspreekuren in de bibliotheek Hulp bij de aangifte van je belasting   Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Iemand die met je meekijkt? Of heb je een vraag?   In maart organiseren de Bibliotheken Westerkwartier in samenwerking met Sociaal Werk…
Lees meer