Nieuws

30-05-2023

Relatie- en scheidingspunt

Heb jij een vraag over relaties of een scheiding? En de invloed die dat heeft op het ouderschap en de opvoeding? En wil je daar met iemand over praten? Dan kan je contact opnemen met één van onze coaches van het relatie- en scheidingspunt van Sociaal Werk de Schans.
Lees meer
 
25-05-2023

Sociaal Werk De Schans heeft een Relatie- en scheidingspunt.

Ouders en kinderen kunnen hier terecht voor informatie, ondersteuning en begeleiding op het gebied van relatie, scheiding en opvoeding.
Lees meer
 
16-05-2023

De gemeente Westerkwartier is een gemeente van NIX!

Van 15 mei tot en met 9 juni staat de gemeente Westerkwartier in het teken van NIX18. In deze lokale campagneweken besteden we aandacht aan het normaal maken van ‘niet roken en niet drinken onder de 18 jaar’. Ook dit jaar organiseren we samen met de gemeente Westerkwartier, GGD Groningen…
Lees meer
 
15-03-2023

Fietslessen gebied Leek

Wanneer je het spannend vindt om na een val weer op de fiets te stappen of nog nooit hebt gefietst, dan helpt de buurtsportcoach jou daar graag bij! Samen met de buurtsportcoach leg je de basis waarbij er aandacht is voor balans, sturen, remmen en het overzicht in het verkeer.
Lees meer
 
14-03-2023

Minister Carola Schouten bezoekt gemeente Westerkwartier

  Op maandag 13 maart kwam Minister Carola Schouten op werkbezoek in gemeentehuis Zuidhorn. Zij ging in gesprek met wethouder Bert Nederveen, wethouder Marjan Sijperda en directeur Sociaal Werk De Schans Joep Schuringa over armoedebestrijding en –preventie. Onderwerpen als vroegsignaleri…
Lees meer
 
22-02-2023

Relatie- en scheidingspunt

Heb jij een vraag over relaties of een scheiding? En de invloed die dat heeft op het ouderschap en de opvoeding? En wil je daar met iemand over praten? Dan kan je contact opnemen met één van onze coaches van het relatie- en scheidingspunt van Sociaal Werk de Schans.  
Lees meer
 
22-02-2023

Mantelzorgcafé Grootegast

Levensvragen zijn vragen die kunnen opspelen bij ingrijpende veranderingen in het leven. Bijvoorbeeld een ongeneeslijke ziekte, overlijden, het verlies van werk, het einde van een relatie of eenzaamheid.  
Lees meer
 
17-02-2023

Hulp bij de aangifte van je belasting

Belastingspreekuren in de bibliotheek Hulp bij de aangifte van je belasting   Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Iemand die met je meekijkt? Of heb je een vraag?   In maart organiseren de Bibliotheken Westerkwartier in samenwerking met Sociaal Werk…
Lees meer
 
07-02-2023

Hulp en ondersteuning op het gebied van schuldhulpverlening

Elke maand zijn er weer verschillende uitgaven zoals de zorgverzekering, de hypotheek of huur en de boodschappen. Natuurlijk wil je ook graag leuke dingen blijven doen. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk. Ook zijn er veel mensen die moeite hebben om het overzicht te houden op alle i…
Lees meer
 
29-12-2022

Speelschema Coppa Westerkwartier bekend

We luiden het nieuwe jaar goed in met de eerste editie van Coppa Westerkwartier; een zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd in het Westerkwartier! Met maar liefst 66 deelnemernde teams kunnen wij niet wachten tot de eerste aftrap!  
Lees meer
 
22-12-2022

Bereikbaarheid kerstvakantie

 Kijk hier hoe je ons kunt bereiken in de kerstvakantie.
Lees meer
 
06-12-2022

Kledingruilbeurs Vrouwenfestival

Houd jij van kleding? En ben je voorstander van duurzaamheid? De afgelopen weken hebben we kleding ingezameld van vrouwen in de omgeving van Leek, Zuidhorn, Grootegast en Marum. Deze kleding wordt op het Vrouwenfestival aangeboden en ook geshowd tijdens de modeshow die live plaatsvindt!
Lees meer
 
05-12-2022

Werelds eten bij het Vrouwenfestival!

Vol verwachting klopt ons hart! Velen vieren vandaag nog Sinterklaas, maar daarna is de tijd aangebroken om je te gaan verheugen op 𝗵𝗲𝘁 𝗩𝗿𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹!
Lees meer
 
02-12-2022

Eerste editie Vrouwenfestival Westerkwartier

Zaterdag 10 december tussen 14.00 en 19.00 uur vindt de eerste editie van het Vrouwenfestival Westerkwartier plaats in de Rodenburghal in Leek. Uniek aan het festival is dat het geïnitieerd is door de Vrouwen in Beweging groep in Leek, die wordt begeleid door Sharon van Nijen van Sociaal Werk D…
Lees meer
 
02-12-2022

Meidenclub activiteitenplanning!

De meidenclub is bedoeld voor meiden van 12 t/m 23 jaar in de gemeente Westerkwartier. Maandelijks komt deze club bijeen in Zuidhorn of Leek en dan worden er allerlei leuke en gezellige activiteiten gedaan! Er staat al een mooi programma klaar voor de komende tijd! 
Lees meer
 
30-11-2022

Coppa Westerkwartier: zaalvoetbaltoernooi in de kerstvakantie voor 8 tot 18 jaar!

Wie wordt de zaalvoetbalkampioen van het Westerkwartier?
Lees meer
 
29-11-2022

Derde inlevermoment voor kledingbeurs in Zuidhorn ook weer een succes!

Vrijdag 25 november was in Zuidhorn alweer het derde inlevermoment voor kleding & accessoires.  
Lees meer
 
21-11-2022

Tweede inlevermoment voor de kledingbeurs in Marum ook een groot succes!

Donderdag 17 november was in Marum het tweede inlevermoment voor kleding & accessoires.  
Lees meer
 
17-11-2022

FIFA23 Game Event

Op vrijdagavond 23 december organiseren Sociaal Werk De Schans, politie Westerkwartier, handhaving Westerkwartier en jeugd- en jongerenwerk “De Smidse” (Niekerk) een FIFA23 Game Event. Alle jongeren (t/m 23 jaar) uit het Westerkwartier worden uitgedaagd om deel te nemen aan dit toernooi.
Lees meer
 
14-11-2022

Coppa Westerkwartier

Wie wordt de zaalvoetbal kampioen van het Westerkwartier? 2 t/m 6 januari 2023 vindt de eerste Coppa Westerkwartier plaats! Jongeren in de gemeente strijden in verschillende leeftijdscategorieën tegen elkaar om de Coppa Westerkwartier.
Lees meer