Nieuws

16-03-2020

Wat doen onze buurtsportcoaches?

In de bijlage lees je het artikel dat geplaatst wordt in ''t Westerkwartier beweegt' over de werkzaamheden van onze buurtsportcoaches.
Lees meer
 
11-03-2020

Succesvol zaalvoetbaltoernooi in Grijpskerk

Op vrijdag 21 februari jl. werd er in sporthal ‘De Bokkediek’ in Grijpskerk een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Tussen 12 en 19 uur werd er in drie poules gestreden om de eerste plaats. Ruim 75 jongens en meiden kwamen in actie deze dag.
Lees meer
 
02-03-2020

NL Doet! Team Marum

Buurtwerkers trappen de week Van NL doet af in dorpshuis de Weme te Noordwijk!  
Lees meer
 
02-03-2020

NL Doet! Team Zuidhorn

Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart 2020 samen met duizenden organisaties in het land weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.
Lees meer
 
27-02-2020

Koffie- en ontmoetingsochtenden in Grootegast

Iedereen die van gezelligheid houdt, zich soms eenzaam voelt, samen met anderen iets wil ondernemen, is van harte welkom. Sociaal Werk De Schans hoopt met dit initiatief dat je weer een sociaal netwerk kan opbouwen door met elkaar in contact te komen. Het doel van deze koffie- en ontmoetingsochtende…
Lees meer
 
25-02-2020

Sport en spelochtend in Leek

In de voorjaarsvakantie heeft Sociaal Werk De Schans een sport en spel ochtend georganiseerd in samenwerking met ROTAK tafeltennis en TLC voetbal. Dylan Noordhof stagiair en organisator van de ochtend gaf korfbal. Alle kinderen van de basisscholen in Leek, Zevenhuizen en Oostwold waren uitgenodigd i…
Lees meer
 
16-01-2020

Volgende training !JES Het Brugproject start na de meivakantie

!JES het Brugproject is een groepstraining voor 8-12 jarigen van wie de ouders (recentelijk) gescheiden zijn. De training !JES het brugproject die start op 22 januari is vol. De volgende training start na de meivakantie. Voor deze training zijn nog plekken vrij.
Lees meer
 
16-01-2020

Gewijzigde inloopspreekuur tijden gebiedsteam Grootegast

Met ingang van 6 februari wijzigen de inloopspreekuur tijden van het gebiedsteam in Grootegast.
Lees meer
 
28-11-2019

!JES Het Brugproject

In januari start !JES Het brugproject, een groepstraining voor kinderen van 8-12 jaar waarvan de ouders (recentelijk) gescheiden zijn.
Lees meer
 
14-10-2019

Mantelzorgers in het zonnetje! 

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. In het najaar zet Sociaal Werk De Schans, in samenwerking met de Gemeente Westerkwartier, mantelzorgers in het zonnetje tijdens de ‘Week van de mantelzorg Westerkwartier’. Dit als blijk van waardering voor hun geweldige inzet.
Lees meer
 
14-10-2019

PEUTERS, CAVIA’S EN KIPPEN TIJDENS OUDERENDAG IN DE WOONHAVEN MARUM

Vrijdag 4 oktober was het een gezellige bedoening in de Woonhaven Marum. Een van de bewoners van de Woonhaven Marum had als wens dat er kinderen bij haar zouden langskomen.
Lees meer
 
26-08-2019

4e prijs op het Streetfitsoccer toernooi

Sociaal werk de Schans Marum was met buurtwerkers Lucas, Berend en enkele jongeren uit Marum en omgeving aanwezig bij het Streetfitsoccer toernooi op de grote markt in Groningen. Op deze gezellige en sportieve dag behaalden ze een knappe 4e plaats en werd de Sportiviteitsprijs in de wacht gesleept d…
Lees meer
 
23-07-2019

Bijeenkomsten voor mantelzorgers

Sociaal Werk de Schans organiseert samen met alle Werkgroepen Mantelzorg uit de Gemeente Westerkwartier regelmatig bijeenkomsten voor mantelzorgers. 
Lees meer
 
08-07-2019

Buurtwerker Sociaal Werk De Schans houdt inloopspreekuur in De Gaveborg

 Een buurtwerker van Sociaal Werk De Schans houdt inloopspreekuur en is in de oneven weken van 15 - 16.30 uur op donderdag aanwezig in De Gaveborg in Oostwold.
Lees meer
 
04-07-2019

Trainingsaanbod bij Sociaal Werk De Schans

Je kunt te allen tijde aanmelden voor onze trainingen. Als er voldoende aanmeldingen zijn, wordt er een groep gestart en contact met je opgenomen.
Lees meer
 
20-04-2019

Team Ombudsman bezoekt Sociaal Werk De Schans in Zuidhorn

Gedurende het jaar bezoekt het team van de Ombudsman diverse provincies. Om kennis te maken met de inwoners en om te kijken hoe deze inwoners nog beter kunnen bijstaan. Donderdag 18 april werd Team Zuidhorn van Sociaal Werk De Schans bezocht.
Lees meer
 
19-12-2018

Start nieuwe welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Schans

Vanaf 1 januari 2019 zet Sociaal Werk De Schans zich lokaal en dichtbij in voor het welzijn van inwoners van de gemeente Westerkwartier. Je kunt bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, geld, de leefbaarheid in je wijk of dorp, (vrijwilligers)werk & participatie en mantelzorg. So…
Lees meer