Nieuws

11-05-2021

Meer aandacht voor Onafhankelijke Cliëntondersteuning

Het vinden van de juiste hulp en zorg is soms best een uitdaging. Het kan dan fijn zijn als iemand met inwoners meedenkt en hierbij helpt. Onafhankelijke Cliëntondersteuners kunnen deze ondersteuning bieden. Uit onderzoek blijkt dat Onafhankelijke Cliëntondersteuning nog vrij onbekend is. …
Lees meer
 
11-05-2021

Spetterende FUNmiddag voor Jonge Mantelzorgers

Op zaterdag 5 juni organiseren we van 13.00 tot 16.00 uur een spetterende FUNmiddag voor alle jonge mantelzorgers uit het Westerkwartier. Heb je zin in een middag vol toffefunactiviteiten? Meld je dan snel aan en geef je naam, leeftijd en eventuele bijzonderheden door.
Lees meer
 
04-05-2021

Oranje boven in Niekerk!

NIEKERK – Afgelopen vrijdag organiseerde Sociaal Werk De Schans, in samenwerking met SNO Beweegt, een gezellige sportmiddag met als thema Koningsspelen op de sportvelden van vv Niekerk.
Lees meer
 
03-05-2021

'𝗪𝗶𝗷 𝘄𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻 𝗹𝗼𝗻𝗴𝗲𝗿 𝗯𝗼𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻!'

Vandaag is in Aduard het spits afgebeten met de eerste longboard clinic. De eerste van een serie clinics die wordt georganiseerd in samenwerking metLongboard & Trends.  
Lees meer
 
28-04-2021

Inspiratiekalender mei / juni

De komende periode staan weer veel leuke activiteiten voor jong en oud in het Westerkwartier gepland. Laat je inspireren en doe gezellig mee. 
Lees meer
 
28-04-2021

Beweegpad Aduard nu al razend populair!

Met de plaatsing van sporttoestellen op de voormalige jeu-de-boulesbaan is het beweegpad in Aduard zo goed als af. Dorpelingen hebben het plekje al ontdekt, ziet initiatiefnemer Katharina Bosch.
Lees meer
 
23-04-2021

Westerkwartier samen met rappende psycholoog Daisy in actie tegen cybercrime

De gemeente Westerkwartier, Sociaal Werk De Schans, Politie Westerkwartier en rappende psycholoog Daisy Veenstra gaan samen de strijd aan tegen cybercrime. Jongeren zijn hier steeds vaker slachtoffer van en daarom staat de komende week in het teken van de campagne ‘Take a break, don’t be…
Lees meer
 
20-04-2021

Het Oranje Fonds organiseert de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet!

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. 
Lees meer
 
09-04-2021

Bingoavond was groot succes: ‘Zeker voor herhaling vatbaar!'

De tijd vliegt voorbij! Het is alweer een maand geleden dat RTV Zulthe een bingoavond organiseerde in samenwerking met Sociaal Werk De Schans. Dit was een groot succes. Hierbij een terugblik.
Lees meer
 
02-04-2021

Een week vol activiteiten!

In Leek, Niekerk en Noordhorn werd deze week volop gesport! Tel daarbij op de Online tekenworkshop 'Beestenboel' en je hebt een goed gevulde week met activiteiten. Dat smaakt naar meer! 
Lees meer
 
29-03-2021

Jeugd Westerkwartier actief!

Vrijdag 26 maart was een mooie met activiteiten gevulde dag voor de jongeren in het Westerkwartier! De kick off voor een reeks aan activiteiten die verspreid door de gemeente aangeboden (gaan) worden.
Lees meer
 
22-03-2021

Vind het gouden ei!

Vanaf maandag 22 maart t/m vrijdag 2 april wordt er iedere dag in een ander dorp van het Westerkwartier een gouden ei verstopt. De eerste 9 dorpen zijn bekend gemaakt door middel van een loting, mocht je nog een mooie locatie weten voor vrijdag 2 april, laat het ons weten
Lees meer
 
19-03-2021

Toffe activiteiten bij jou in de buurt!

De komende weken gaan wij in samenwerking met verschillende partijen allerlei toffe activiteiten organiseren in het Westerkwartier. Activiteiten voor kindereen, jongeren, ouders.. Check snel onze agenda voor het complete aanbod!
Lees meer
 
12-03-2021

Eerste GLI wandelgroep is gestart!

Deze week is de eerste wandelgroep met deelnemers van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) gestart! Leek had de primeur, waar een groep van vijf deelnemers samen met twee wandelcoaches vanaf Nienoord een stukje hebben gewandeld. Uiteraard coronaproof  
Lees meer
 
10-03-2021

Wie breng jij een positieve boodschap?

Wie in jouw directe omgeving verdient wat extra aandacht? Omdat hij er was toen je hem nodig had. Of omdat je ziet dat ze wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Iemand die je graag weer een keertje ziet, die je mist…
Lees meer
 
25-02-2021

Jongeren Bingo Westerkwartier

In samenwerking met RTV Zulthe organiseert Sociaal Werk De Schans een bingo voor jongeren tussen de 10 & 17 jaar. De bingo vindt plaats op vrijdagavond 12 maart tussen 18:00 & 20:00 uur. Tijdens deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, o.a. Play Station tegoed, tegoedbon voor een spe…
Lees meer
 
22-02-2021

Extra ondersteuning voor kinderen uit minima-gezinnen

Provinciaal Studiefonds Groningen biedt scholen financiële middelen voor huiswerkbegeleiding in coronatijd.
Lees meer
 
15-02-2021

Belastingaangifte 2020

Het is al bijna weer tijd voor de belastingaangifte 2020.Sociaal Werk De Schans, Humanitas Westerkwartier en Bibliotheken Westerkwartier organiseren elk jaar samen belastingspreekuren. Dit doen we met hulp van administratie kantoren uit de gemeente Westerkwartier.
Lees meer
 
03-02-2021

Samen wandelen?

Wil jij gezellig samen wandelen, coronaproof bewegen en ontmoeten? Wij matchen tweetallen om samen te wandelen tijdens de coronaperiode. Vul hieronder het formulier in en verstuur deze naar ons. Vervolgens wordt er binnen een week contact met je opgenomen.  
Lees meer
 
26-01-2021

Mantelzorg en avondklok

Wat betekent de avondklok voor mantelzorgers?
Lees meer