Zorgen voor een ander

Zorgt u langdurig en onbetaald voor een zieke partner, ouder, kind, vriend of buurman? Dan bent u mantelzorger. Als mantelzorger heeft u het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kunt u ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat u zelf even niet meer lekker in uw vel zit en dat u uw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren. Herkent u zich hierin? Dan is het fijn om te weten dat de medewerkers van Sociaal Werk De Schans mantelzorgers van alle leeftijden in de gemeente Westerkwartier kunnen helpen.

Hoe helpen wij u?

Onze medewerkers bieden praktische hulp en begeleiding aan mantelzorgers. We geven informatie en advies en bieden een luisterend oor. We organiseren ook themabijeenkomsten met lotgenoten en ondersteunen bij het organiseren van respijtzorg thuis. Respijtzorg biedt u als mantelzorger de mogelijkheid uw zorgtaken tijdelijk aan een ander (vrijwilliger) over te dragen. Hierdoor heeft u even tijd voor uzelf en kunt u de zorg beter volhouden. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Jonge mantelzorgers

Onder het menu 'jeugd & jongeren' vind je informatie over wat wij allemaal kunnen betekenen voor jonge mantelzorgers (8 t/m 23 jaar). Wij organiseren regelmatig activiteiten en de jaarlijkse FUNdag!

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Website Mantelzorg Westerkwartier

Sociaal Werk De Schans faciliteert de website Mantelzorg Westerkwartier. Hier kunt u terecht voor meer informatie rondom mantelzorg.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten voor mantelzorgers, meld u dan aan voor de nieuwsbrief via: mantelzorg@sociaalwerkdeschans.nl

Brochure Mantelzorg

Download hier de brochure met meer informatie rond Mantelzorg.

 

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht