Zorgen voor een ander

Zorg je langdurig en onbetaald voor een zieke partner, ouder, kind, vriend of buurman? Dan ben je mantelzorger. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf even niet meer lekker in je vel zit en dat je je zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren. Herken je jezelf hierin? Dan is het fijn om te weten dat de medewerkers van Sociaal Werk De Schans mantelzorgers van alle leeftijden in de gemeente Westerkwartier kunnen helpen.

Hoe helpen wij jou?

Onze medewerkers bieden praktische hulp en begeleiding aan mantelzorgers. We geven informatie en advies en bieden een luisterend oor. We organiseren ook themabijeenkomsten met lotgenoten en ondersteunen bij het organiseren van respijtzorg thuis. Respijtzorg biedt je als mantelzorger de mogelijkheid de zorgtaken tijdelijk aan een ander (vrijwilliger) over te dragen. Hierdoor heb je even tijd voor jezelf en kun je de zorg beter volhouden. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Website MIP Westerkwartier

Nieuw: het Mantelzorg Informatie Punt (MIP) Westerkwartier. Hier kan je terecht voor al je vragen rondom mantelzorg. Het MIP heeft een eigen website: www.mipwesterkwartier.nl

Mantelzorgwaardering 2023

Als mantelzorger kom je mogelijk in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering. De mantelzorgwaardering is een VVV-cadeaukaart van € 50,-. Met de mantelzorgwaardering wil de gemeente Westerkwartier mantelzorgers die langdurig en intensief voor een naaste zorgen, bedanken voor hun geweldige inzet. Aanvragen kan van 1 juli tot 1 oktober 2023. Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvragen van de mantelzorgwaardering.

Hier vind je informatie over wat wij allemaal kunnen betekenen voor jonge mantelzorgers (8 t/m 23 jaar). Wij organiseren regelmatig activiteiten en de jaarlijkse FUNdag!

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten voor mantelzorgers, meld je dan aan voor de nieuwsbrief via: mantelzorg@sociaalwerkdeschans.nl

  

contact

 Agenda

Training Grip en Glans
vandaag
Bekijk activiteit
Buurtbakkie Boerakker
vandaag
Bekijk activiteit
Wandelen in Niekerk
Dinsdag
Bekijk activiteit
Buurtbakkie Niekerk
Donderdag
Bekijk activiteit
Overzicht