Scheiding

Een (echt)scheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokkenen. Het is ook een startpunt voor een andere gezinssituatie. In deze periode wordt veel gevraagd van ouders en van kinderen.

Sociaal Werk De Schans organiseert groepen voor kinderen die een scheiding mee maken of mee hebben gemaakt. Voor de jongere kinderen van 6 - 8 jaar werken we met het programma ‘Dappere Dino’s', www.dapperedino.nl. De training bestaat uit 12 bijeenkomsten van ongeveer een uur. Voor de oudere kinderen van 8-12 jaar werken we met het programma 'JES het brugproject', www.jijenscheiden.nl/jes-het-brugproject/.

Beide programma’s leren kinderen om te gaan met de scheiding en de gevoelens die de scheiding met zich mee brengt, richten zich op weerbaarheid van de kinderen en op het contact tussen kinderen en ouders. In de groep ervaren kinderen steun van leeftijdgenootjes die het zelfde mee maken. Omdat ouders de belangrijkste rol hebben in de begeleiding van hun kind bij de extra taken die de scheiding met zich mee brengt, zijn er aan de groepsprogramma’s voor de kinderen ook contactmomenten met ouders gekoppeld.

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw woonplaats.