De week van de mantelzorg Westerkwartier

 

De week van de Mantelzorg Westerkwartier

 

Zorgt u voor een partner, familielid, vriend of buur die hulp of zorg nodig heeft? Dan bent u mantelzorger. Mantelzorgers zijn goud waard. Daarom zetten we tijdens de Week van de Mantelzorg Westerkwartier mantelzorgers graag in het zonnetje.

Tijdens de Week van de Mantelzorg Westerkwartier kunt u gratis deelnemen aan één van onze activiteiten. U kunt zich aanmelden van 15 tot 30 oktober 2019. Meld u op tijd aan voor de activiteit van uw keuze, want er is een beperkte hoeveelheid plaatsen beschikbaar en vol is vol.

 

Voor mantelzorgers

Maandag: Mantelzorgatelier in Grootegast

De Week van de Mantelzorg Westerkwartier gaat kleurrijk van start met een schilderworkshop in Grootegast. In het ‘Mantelzorgatelier’ gaan we creatief aan de slag met verf en penselen. Ook als u geen schilderervaring heeft bent u van harte welkom.

Wanneer: maandag 4 november van 14.00 – 16.00 uur

Waar: Dienstencentrum Grootegast, De Schalck 1, Grootegast

Aanmelding: bij Anneleen van der Zee, E: a.vanderzee@sociaalwerkdeschans.nl M: 06 10038982

 

Dinsdag: lezing  door de bekende advocaat Wim Anker in Marum

Na ontvangst met koffie/thee, zal advocaat Wim Anker spreken over de rol en taak van een strafpleiter. Hij gaat in op interessante zaken uit heden en verleden. Ook verschillende anekdotes komen aan de orde. We sluiten af met een drankje.

Wanneer: dinsdag 5 november van 10.00 – 12.00 uur

Waar: Het Marheem, Schoolstraat 8, Marum

Aanmelding: bij Titia ten Have, E: t.tenhave@sociaalwerkdeschans.nl, M: 06 10038934

 

Donderdag: leuke bakworkshop in Grijpskerk

Bij Bakker Jager uit Grijpskerk hebben we een leuke bakworkshop georganiseerd voor mantelzorgers. We worden bij de bakker ontvangen met iets lekkers. Daarna verzorgt de bakker een rondleiding door de bakkerij en mogen we zelf aan de slag. Wat we gaan bakken is nog een verrassing.

Wanneer: donderdag 7 november van 14.30 – 16.30 uur

Waar: Bakkerij Jager, Kerkplein 5 9843 HB Grijpskerk

Aanmelding: Aanmelden van 15 – 24 oktober bij Willie Elsinga, E: w.elsinga@sociaalwerkdeschans.nl, M: 06 36564985

 

Vrijdag: een heerlijke High-Tea in Tolbert

De week van de mantelzorg 2019 wordt in stijl afgesloten in de 400 jaar oude en authentieke CazemierBoerderij in Tolbert. Hier kunt u op vrijdagmiddag genieten van een heerlijke High-Tea. Laat u verrassen door deze culinaire reis met zowel zoete als hartige lekkernijen.

Wanneer: vrijdag 8 november van 15.30 – 17.00 uur

Waar: CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27, 9356 AT Tolbert

Aanmelding: bij Roelinda Hoogeveen. E: r.hoogeveen@sociaalwerkdeschans.nl M: 06 10039310

Bijzonderheden: Graag dieetwensen doorgeven bij aanmelden.

 

Aanmelden tussen 15 en 30 oktober 2019

Maximaal 1 gratis activiteit per mantelzorger.

Aanmelden is verplicht. Meld u op tijd aan, want vol is vol.

 

Voor mantelzorgers, (zorg)professionals en (zorg)vrijwilligers

Donderdag: bijeenkomst ‘Gelukkig respijtzorg. Werk aan de Winkel!’

Ben jij mantelzorger, (zorg)vrijwilliger of een (zorg)professional? Kom dan tijdens de Week van de mantelzorg Westerkwartier het ‘andere gesprek’ met elkaar voeren bij de bijeenkomst “Gelukkig respijtzorg. Werk aan de winkel”. Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen zodat hij of zij even tijd voor zichzelf heeft. Daardoor kunnen zij de zorg beter volhouden. Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan respijtzorg, maar dat bestaande vormen niet altijd aansluiten bij de behoefte van mantelzorgers. Doe je mee?

Tijdens de bijeenkomst ‘Gelukkig respijtzorg. Werk aan de winkel’ proberen we gezamenlijk antwoord te krijgen op vragen als: hoe kunnen we mantelzorgers stimuleren om tijd voor zichzelf te creëren. Wat kan het concept positieve gezondheid hierin betekenen? Wat hebben mantelzorgers nodig en wat kunnen vrijwilligers en organisaties hierop aanbieden? De bijeenkomst wordt georganiseerd door CMO STAMM in samenwerking met Gemeente Westerkwartier en Sociaal Werk de Schans.

Wanneer: donderdag 7 november van 13.00 – 17.00 uur

Waar:de Postwagen, Hoofdstraat 53, 9356 AV Tolbert

Aanmelding:  bij CMO STAMM via www.cmostamm.nl/evenementen 

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht