Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Een verbetering van uw leefstijl heeft een goede invloed op uw gezondheid. Heeft u een gemeentepolis en wilt u graag aan uw leefstijl werken? Dat kan!

In samenwerking met de gemeente Westerkwartier start Menzis vanaf januari 2021 een programma om gezonder te leren eten en meer te bewegen: de Gecombineerde Leefstijlinterventie (afgekort met GLI), onder begeleiding van een leefstijlcoach.

Bovendien organiseert de gemeente voor de deelnemers een wandelgroep activiteit. Deze wandelgroep wandelt twee keer per week gedurende zes maanden onder begeleiding van een wandelcoach. De wandelactiviteit start in Leek, Zuidhorn, Marum en Grootegast. Wij hopen dat iedereen gemotiveerd is om na zes maanden zelf door te wandelen.

Film
In de onderstaande folder leest u hier meer over. Scan de QR code met de camera op uw telefoon en u ziet een filmpje met uitleg over de GLI. Of klik hier.

Wilt u meedoen? Dat kan als het volgende voor u geldt:
U hebt een gemeentepolis (GarantVerzorgd-verzekering Menzis);
U bent 18 jaar of ouder;
U hebt overgewicht;
U wilt twee jaar mee doen met het programma om meer te bewegen en gezonder te leren leven.

Wat moet u doen?
Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Dat kunt u met deze brief naar de huisarts. De huisarts bespreekt met u het programma en de voorwaarden. Daarna verwijst de huisarts u door naar de leefstijlcoach in Leek, Zuidhorn, Grootegast of Marum.

Geen eigen risico
Menzis vergoedt dit tweejarig programma vanuit uw zorgverzekering. U hoeft dus niets vanuit uw eigen risico te betalen.

Hopelijk tot ziens. Veel succes met deze sportieve en gezonde start.

1609948336930_225_400_1609948408.jpg  

contact