Terug naar Nieuws

Welke Groninger vrijwilligersorganisatie/initiatief verdient 3000 euro?!

Gepubliceerd op:

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is gestart. Ook dit jaar waardeert de provincie Groningen het vrijwilligerswerk met vijf prijzen van elk 3.000 euro. Voor de 21e keer worden Groninger vrijwilligers door de provincie in het zonnetje gezet. 

De prijzen zijn te winnen in de categorieën ‘Cultuur’, ‘Zorg’, ‘Leefbaarheid’, ‘Jeugd’ en ‘Sport’. Een vrijwilligersorganisatie/-initiatief aanmelden kan tot 1 oktober via provinciegroningen.nl.

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties en initiatieven die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Dit jaar reikt de provincie de prijs voor de 21e keer uit. CMO STAMM onderschrijft het belang van vrijwilligers in de provincie; zij verdienen de schijnwerpers. Ook dit jaar organiseren zij weer met veel enthousiasme de vrijwilligersprijs.

Inzet belonen

In onze provincie zijn heel veel groepen vrijwilligers actief. In de zorgsector en bij sportverenigingen bijvoorbeeld, maar ook in de dorpen en wijken spelen vrijwilligers een belangrijke rol bij het verbeteren van de leefbaarheid. Omdat de provincie vrijwilligerswerk voor en door jongeren in het bijzonder waardeert, wil zij ook hun inzet belonen.

Inschrijven tot 1 oktober

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs start 1 september en sluit op 1 oktober. Daarna selecteert de jury tien genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Wie de jury wil helpen kan stemmen op deze genomineerden. Dat kan van 15 tot en met 31 oktober. Op 7 december worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

1631542641133_768_1089_1631542654.jpg

Bekijk ook

13-09-2021

Fundag Jonge Mantelzorgers

Sociaal Werk de Schans organiseert elk jaar twee leuke dagen voor Jonge Mantelzorgers. Jonge Mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die thuis voor iemand zorgen en/of zich vaak zorgen maken over iemand binnen het gezin vanwege een ziekte, beperking of verslaving.  
Lees meer
 
26-08-2021

Menzis en Groningse gemeenten komen met leefstijlprogramma dat inwoners gezonder moet maken

Menzis en alle Groningse gemeenten werken samen om te zorgen dat inwoners gezonder leven en meer gaan bewegen. Inwoners die bijvoorbeeld kampen met overgewicht kunnen gebruikmaken van het programma de Gecombineerde Leefstijl Interventie.
Lees meer
 
26-08-2021

Seniorenvoorlichters gezocht

Wie wil er nu niet gewoon lekker in zijn of haar eigen huis blijven wonen, ook als je ouder wordt? Vaak kan dat, met een paar aanpassingen. Niet iedereen is op de hoogte van de regelingen en voorzieningen, die er zijn om dit mogelijk te maken. Daarom zijn er bij Sociaal Werk De Schans seniorenv…
Lees meer