Terug naar Nieuws

Welke Groninger vrijwilligersorganisatie/initiatief verdient 3000 euro?!

Gepubliceerd op:

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is gestart. Ook dit jaar waardeert de provincie Groningen het vrijwilligerswerk met vijf prijzen van elk 3.000 euro. Voor de 21e keer worden Groninger vrijwilligers door de provincie in het zonnetje gezet. 

De prijzen zijn te winnen in de categorieën ‘Cultuur’, ‘Zorg’, ‘Leefbaarheid’, ‘Jeugd’ en ‘Sport’. Een vrijwilligersorganisatie/-initiatief aanmelden kan tot 1 oktober via provinciegroningen.nl.

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties en initiatieven die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Dit jaar reikt de provincie de prijs voor de 21e keer uit. CMO STAMM onderschrijft het belang van vrijwilligers in de provincie; zij verdienen de schijnwerpers. Ook dit jaar organiseren zij weer met veel enthousiasme de vrijwilligersprijs.

Inzet belonen

In onze provincie zijn heel veel groepen vrijwilligers actief. In de zorgsector en bij sportverenigingen bijvoorbeeld, maar ook in de dorpen en wijken spelen vrijwilligers een belangrijke rol bij het verbeteren van de leefbaarheid. Omdat de provincie vrijwilligerswerk voor en door jongeren in het bijzonder waardeert, wil zij ook hun inzet belonen.

Inschrijven tot 1 oktober

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs start 1 september en sluit op 1 oktober. Daarna selecteert de jury tien genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Wie de jury wil helpen kan stemmen op deze genomineerden. Dat kan van 15 tot en met 31 oktober. Op 7 december worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

1631542641133_768_1089_1631542654.jpg

Bekijk ook

11-04-2024

VIP! Westerkwartier zoekt nieuwe vrijwilligers

VIP! Westerkwartier, onderdeel van Sociaal Werk De Schans, zoekt nieuwe collega's die hun team komen versterken!  
Lees meer
 
08-04-2024

Deze week geen spreekuur in Zuidhorn

In verband met een teamdag op een externe locatie zijn er deze week 𝘨𝘦𝘦𝘯 𝘴𝘱𝘳𝘦𝘦𝘬𝘶𝘳𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘡𝘶𝘪𝘥𝘩𝘰𝘳𝘯. 
Lees meer
 
03-04-2024

Geef me een boks! (weerbaarheidstraining)

Vanaf 12 juni voegen wij een nieuwe weerbaarheidstraining toe aan ons aanbod: 'Geef me een boks!' Een training waarbij je door middel van boksen zowel fysiek als mentaal sterker wordt! 
Lees meer