Terug naar Nieuws

Start nieuwe welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Schans

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 januari 2019 zet Sociaal Werk De Schans zich lokaal en dichtbij in voor het welzijn van inwoners van de gemeente Westerkwartier. Je kunt bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, geld, de leefbaarheid in je wijk of dorp, (vrijwilligers)werk & participatie en mantelzorg. Sociaal Werk De Schans is een nieuwe welzijnsorganisatie die deel uitmaakt van de Tintengroep.

Wat doet Sociaal Werk De Schans?
Sociaal Werk De Schans ondersteunt en motiveert inwoners om vanuit eigen kracht en talenten regie te nemen over hun leven en met elkaar te zorgen voor een leefbare, sterke samenleving. Soms heeft iemand een steuntje in de rug nodig om zelf de regie te hebben en grip te houden over zijn of haar eigen leven. Dan bieden wij ondersteuning en hulp. Dit is altijd gratis.

Wij werken ook samen met inwoners aan initiatieven in buurt en dorp. We hechten veel waarde aan ontmoeten, betrekken en samenwerken. We brengen mensen en organisaties bij elkaar en werken samen met andere partijen, zoals vrijwilligers, verenigingen, huisartsen, gemeente, zorginstellingen en woningcorporaties.

Bij jou in de buurt
Sociaal Werk De Schans heeft vier gebiedsteams: Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Hierdoor zijn onze medewerkers altijd in de buurt. Je vindt ons bijvoorbeeld op straat, in het dorpshuis of op scholen in jouw wijk. Je kunt ook langskomen op één van onze locaties:

Dienstencentrum Grootegast
De Schalck 1, Grootegast

Akkerswaert
Lindensteinlaan 44, Leek

’t Marheem
Schoolstraat 8, Marum

Cultureel Centrum Zuidhorn
Jellemaweg 3, Zuidhorn

Meer informatie?
Heb je nu al een vraag of wil je meer weten over wat wij voor jou of je buurt kunnen doen? Bel ons dan op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur op (0594) 745 620 of mail naar info@sociaalwerkdeschans.nl.

16-09-2019

Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen

Deze prijs is bedoeld voor organisaties/initiatieven in de provincie Groningen die op een bijzondere, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Vind je dat jouw organisatie deze prijs verdient, lees de flyer en meld je organisatie aan voor 1 oktober!
Lees meer