Terug naar Nieuws

Seniorenvoorlichters gezocht

Gepubliceerd op:

Wie wil er nu niet gewoon lekker in zijn of haar eigen huis blijven wonen, ook als je ouder wordt? Vaak kan dat, met een paar aanpassingen. Niet iedereen is op de hoogte van de regelingen en voorzieningen, die er zijn om dit mogelijk te maken. Daarom zijn er bij Sociaal Werk De Schans seniorenvoorlichters. Om de oudere inwoners in de gemeente hierbij te helpen.

Seniorenvoorlichting voor 80+

Seniorenvoorlichters gaan bij senioren van 80 jaar en ouder op huisbezoek om samen met hen te inventariseren wat er nodig is om veilig en gezond in hun eigen huis te blijven wonen. Ze informeren hen over allerlei zaken en kunnen helpen bij het aanvragen van voorzieningen, waardoor senioren zelfstandig (kunnen) blijven wonen. Uiteraard hoeven 80-plussers niet te wachten totdat de seniorenvoorlichter langskomt. Zelf actie ondernemen kan ook. Inwoners kunnen hiervoor contact opnemen met Sociaal Werk De Schans via telefoonnummer (0594) 745 620 of per mail info@sociaalwerkdeschans.nl. ContactWijzer voor 70+ Voor inwoners die de leeftijd van 70 jaar hebben bereikt, is er de ContactWijzer. De ContactWijzer is een boekje waarin per gebied relevante informatie voor senioren staat, zoals vervoer voor senioren, activiteiten, enz. Deze valt automatisch bij inwoners in de brievenbus, die de leeftijd van 70 jaar hebben bereikt. Ook 70-plussers kunnen met eventuele vragen bij Sociaal Werk De Schans of de gemeente Westerkwartier terecht.

Aan de slag als seniorenvoorlichter?

Inwoners die zich in willen zetten als seniorenvoorlichter en mee willen helpen senioren goed te informeren over alle mogelijkheden, kunnen contact opnemen met Sociaal Werk De Schans via telefoonnummer (0594) 745 620 of per mail info@sociaalwerkdeschans.nl. De seniorenvoorlichters krijgen bij hun werk begeleiding van buurtwerkers van Sociaal Werk De Schans. Ook via de website VIP Westerkwartier is het mogelijk om aan te melden voor deze en andere vrijwilligersfuncties. 

12-10-2021

Pakjesboot 21

We vragen jouw aandacht voor '𝗣𝗮𝗸𝗷𝗲𝘀𝗯𝗼𝗼𝘁 𝟮𝟭'!Onder deze titel werken de Voedselbank, Leergeld en Humanitas als partners van het Armoedepact Westerkwartier aan een gezamenlijk, en jaarlijks terugkerend, Sinterklaasdoel:𝙴𝚎𝚗 𝚂𝚒𝚗𝚝𝚎𝚛𝚔𝚕…
Lees meer