Terug naar Nieuws

Persbericht: Bloemen voor mantelzorgers in gemeente Westerkwartier

Gepubliceerd op:

Meer dan 400 mantelzorgers in de gemeente Westerkwartier, die geregistreerd staan bij Sociaal Werk De Schans, ontvingen op 4 juni een bloemetje uit handen van de medewerkers. De actie is ontstaan vanuit een initiatief van wethouder Bert Nederveen. Met deze actie wil hij samen met de medewerkers van De Schans mantelzorgers een hart onder de riem steken in deze uitdagende en bijzondere coronatijd. Samen met de medewerkers heeft hij boeketten uitgereikt aan meerdere mantelzorgers.

Wethouder Bert Nederveen: “We vinden het belangrijk oog en oor te hebben voor de mantelzorgers. Deze groep staat altijd klaar voor een gezinslid, familielid of buurtgenoot die zorg nodig heeft. Soms ten koste van hun zelf. Vooral in deze tijd met de coronamaatregelen vraagt hun zorg extra inspanningen. We willen hen met een boeket bloemen een hart onder de riem steken en hen bedanken voor hun inzet voor hun naaste.”

Waardering Mantelzorgers kunnen dagelijks terecht bij de medewerkers van Sociaal Werk De Schans voor informatie, advies of een luisterend oor. Daarnaast kunnen mantelzorgers die langdurig en intensief zorgen voor een naaste van 1 juli tot 1 oktober 2020 de mantelzorgwaardering voor 2020 aanvragen.

Meer informatie

Inwoners die vragen hebben of meer willen weten over de mantelzorgwaardering of zich willen laten registreren als mantelzorger kunnen contact opnemen met Sociaal Werk De Schans. Dit kan via telefoonnummer (0594) 745620 of per mail balie@sociaalwerkdeschans.nl. Meer informatie is te vinden op www.sociaalwerkdeschans.nl.

Samen

De bloemenactie is een samenwerking van de gemeente Westerkwartier, Sociaal Werk De Schans, de werkgroepen Mantelzorg en meerdere lokale bloemisten.

Bekijk ook

28-03-2024

Thema avond Sport

Op woensdag 17 april organiseert de gemeente in samenwerking met Sociaal Werk De Schans een 𝗧𝗵𝗲𝗺𝗮-𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁.
Lees meer
 
27-03-2024

Op zoek naar seniorenvoorlichters

LEEK – In een tijd waarin informatie- en technologietrends elkaar snel opvolgen, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat senioren gelijke toegang hebben tot kennis en hulpmiddelen. Deze informatie is niet altijd makkelijk te vinden en niet elke 80+’er weet zijn weg goed te vinden op het …
Lees meer
 
27-03-2024

Tijd voor weer een Danspaleis!

Op vrijdag 12 april is het weer tijd voor een 𝗗𝗮𝗻𝘀𝗽𝗮𝗹𝗲𝗶𝘀! Tussen 14.00 – 16.00 uur gaan de voetjes van de vloer in de Rotonde in Niekerk. 
Lees meer