Terug naar Nieuws

Team Ombudsman bezoekt Sociaal Werk De Schans in Zuidhorn

Gepubliceerd op:
Team Ombudsman bezoekt Sociaal Werk De Schans in Zuidhorn

Gedurende het jaar bezoekt het team van de Ombudsman diverse provincies. Om kennis te maken met de inwoners en om te kijken hoe deze inwoners nog beter kunnen bijstaan. Donderdag 18 april werd Team Zuidhorn van Sociaal Werk De Schans bezocht.

Na een wederzijdse kennismaking ging het team van de ombudsman in gesprek met inwoners. In een prettige en open sfeer vertelden de inwoners over problemen waar ze zoal tegenaan lopen. Zoals bijvoorbeeld de soms moeizame contacten met verschillende instanties. Oudere inwoners spraken hun zorg uit over de geringe hoeveelheid seniorenwoningen in de omgeving en de gevolgen hiervan.

Tijdens de gesprekken kwamen mooie ideeën naar boven voor het dorp. Het team van Sociaal Werk De Schans gaat dit samen met betrokken inwoners oppakken! Ook het team van de Ombudsman gaat met huiswerk terug naar Den Haag. Kortom voor alle betrokkenen was het een interessant en zinvol bezoek!

Heeft u zelf een goed idee of een mooi initiatief voor uw dorp in de gemeente Westerkwartier? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld gezondheid, geld, (vrijwilligers)werk & participatie of mantelzorg? Wij helpen u graag! Neem contact op met info@sociaalwerkdeschans.nl of kijk op onze website www.sociaalwerkdeschans.nl voor meer informatie!  

Foto's

Bekijk ook

08-07-2019

Buurtwerker Sociaal Werk De Schans houdt inloopspreekuur in De Gaveborg

 Een buurtwerker van Sociaal Werk De Schans houdt inloopspreekuur en is in de oneven weken van 15 - 16.30 uur op donderdag aanwezig in De Gaveborg in Oostwold.
Lees meer
 
04-07-2019

Trainingsaanbod bij Sociaal Werk De Schans

Je kunt te allen tijde aanmelden voor onze trainingen. Als er voldoende aanmeldingen zijn, wordt er een groep gestart en contact met je opgenomen.
Lees meer
 
01-07-2019

Gratis deelname aan trainingen voor vrijwilligers in het Westerkwartier

Sociaal Werk De Schans biedt vrijwilligers in het Westerkwartier vier gratis trainingen. Alle vrijwilligers die actief zijn binnen  de gemeente Westerkwartier kunnen hieraan deelnemen.
Lees meer