Terug naar Nieuws

Jeugd Westerkwartier actief!

Gepubliceerd op:

Vrijdag 26 maart was een mooie met activiteiten gevulde dag voor de jongeren in het Westerkwartier! De kick off voor een reeks aan activiteiten die verspreid door de gemeente aangeboden (gaan) worden.

's Middags werd gestart met een potje beachvolleybal onder leiding van kersverse buurtsportcoach Rense Dijk. Met een mooie opkomst van 10 deelnemers werd om 15:30u de eerste oefening uitgevoerd. Na de eerste 30 minuten verschillende oefeningen te hebben gedaan, iedereen op zijn of haar eigen niveau, zijn de overige minuten besteed aan allerlei partijvormen. Hierbij was het leuk om te zien dat de wat betere volleyballers zich bekommerden over de anderen en tips gaven. Die zij op hun beurt ook weer probeerden uit te voeren. 

De deelnemers hebben genoten en gaven aan ook graag weer mee te doen bij andere activiteiten die georganiseerd worden door De Schans. Dat horen wij natuurlijk graag.

Om 18:30 was het tijd voor de tweede activitieit: een Online FIFA21 toernooi waar 25 jongeren zich voor hadden aangemeld. Ook buurtwerkers Robbert en Lucas deden mee na uitgedaagd te zijn. Er werd gestart in poules van 4 man. Hier kwamen per poule 2 winnaars uit die vervolgens in een knock-out fase terecht kwamen. Dit hebben onze buurtwerkers al niet meer meegemaakt want zij werden overklast door de jongeren. We zullen het maar op de leeftijd gooien .

Er was een chat waar de deelnemers met elkaar konden communiceren en hier kon de organisatie mededelingen doen en de stand bijhouden. Uiteindelijk is er een finale gespeeld tussen Tijmen en Thijs die uiteindelijk is gewoon door Tijmen met 2-0. Gefeliciteerd Tijmen!

Kortom, het was een sportieve dag voor de jongeren en een mooi begin van een periode met allerlei leuke activiteiten. Check hiervoor ook onze agenda om te zien wat er allemaal te doen is.

1617032062134_400_267_1617032157.jpg

12-04-2021

Meepraten en -beslissen over mantelzorg in het Westerkwartier

Graag nodigen we u uit voor een digitale bijeenkomst over Mantelzorg in het Westerkwartier. De bijeenkomst is maandag 7 juni van 13.00-17.00 uur. 
Lees meer