Terug naar Nieuws

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Gepubliceerd op:

In 2021 start Menzis in samenwerking met Leefstijlcoaches, de gemeente Westerkwartier en Sociaal Werk De Schans met de Gecombineerde Leefstijlinterventie.

 

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)
 
Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de levensstijl om zo overgewicht tegen te gaan. Overgewicht kan namelijk zorgen voor gezondheidsproblemen. Er zijn verschillende interventies, maar in dit geval spreken we over de Beweegkuur.
 
Tijdens deze twee jaar durende interventie gaat een groep deelnemers sámen aan de slag, maar ook individueel, onder begeleiding van een Leefstijlcoach die adviseert, enthousiasmeert en informeert over een gezonde leefstijl. Het gaat daarbij om voeding, regelmaat én bewegen!
 
Voor dit laatste deel zijn we nog op zich naar wandeltrainers/-liefhebbers en/of sportievelingen die het leuk vinden om langs een mooie route samen met de groep te gaan wandelen en ze zo in beweging te krijgen en te houden. Lijkt jou dit leuk en vind jij jezelf geschikt? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar buurtsportcoaches@sociaalwerkdeschans.nl.
 
Lees hier het verhaal van een deelnemer om een beter beeld te krijgen van wat de GLI inhoudt: http://www.topdietisten.nl/de-beweegkuur/
 
Of bekijk dit filmpje: https://youtu.be/YoQnUWRvWJI
 
Voor meer informatie over de vergoedingsmogelijkheden kun je ook kijken op https://www.menzis.nl/zorg-en-vergoedingen/g/gecombineerde-leefstijlinterventie
 
 
 
 

04-05-2021

Oranje boven in Niekerk!

NIEKERK – Afgelopen vrijdag organiseerde Sociaal Werk De Schans, in samenwerking met SNO Beweegt, een gezellige sportmiddag met als thema Koningsspelen op de sportvelden van vv Niekerk.
Lees meer