Terug naar Nieuws

Eerste editie Vrouwenfestival Westerkwartier

Gepubliceerd op:

Zaterdag 10 december tussen 14.00 en 19.00 uur vindt de eerste editie van het Vrouwenfestival Westerkwartier plaats in de Rodenburghal in Leek. Uniek aan het festival is dat het geïnitieerd is door de Vrouwen in Beweging groep in Leek, die wordt begeleid door Sharon van Nijen van Sociaal Werk De Schans. En door de vrouwen uit de Supermama groep waar Sharon ook betrokken is. 

Supermama is een programma voor alle moeders met jonge kinderen en besteed aandacht aan de onderwerpen: “wat kan ik, wat wil ik en wat heb ik daarvoor nodig?”. Deze groep heeft gedraaid in de periode van 4 maart tot en met 8 juli 2022 in Leek. En start opnieuw medio maart 2023 in Marum. De vrouwen uit beide groepen willen graag meer in contact komen met andere vrouwen, het vrouw zijn vieren en met elkaar delen. Op het Vrouwenfestival, dat gratis te bezoeken is, kunnen de bezoekers genieten van een markt met meer dan 20 kramen, een kledingruilbeurs, een loterij, een podiumprogramma, homemade food vanuit Eritrea en Afghanistan, drankjes, diverse workshops en lezingen! Ook aan de kinderen is gedacht. Kinderen kunnen gratis spelen bij Kinderopvang De Jonge Wereld. Meer informatie over het festival is te vinden op www.sociaalwerkdeschans.nl of via facebook.

Markt
Op het festival is er een markt met ruim 20 kramen. Er is van alles te vinden van woonartikelen tot beautyproducten en van sieraden tot kerststukjes. Ook is er bijvoorbeeld een verloskundige aanwezig en een vrouwencoach. Maar het is meer dan alleen producten kopen. Naast de markt zijn er ook verschillende lezingen en workshops. Zo kan de bezoeker zelf een kerststukje komen maken, is er een workshop met een schrijfster en is er de mogelijkheid om een speciale vrouwengathering bij te wonen.

Kledingruilbeurs
Maar al te vaak hebben we veel kledingstukken in onze kast hangen waar we niks mee doen. Dat is zonde! In het kader van duurzaamheid is er op het Vrouwenfestival een kledingruilbeurs. Niet iets nieuws kopen, maar mooie tweedehands kleding aanschaffen. Beter voor het milieu en beter voor de portemonnee. De afgelopen weken is er in Leek, Zuidhorn, Marum en Grootegast, tijdens de kleding inlevermomenten, diverse kleding en accessoires ingezameld.  Deze vrouwen hebben kledingruilbonnen gekregen. Bij de entree krijgen de eerste 200 bezoekers een aantal kledingruilbonnen van een bepaalde waarde en kunnen in ieder geval met één item, zonder dat het geld heeft gekost, naar huis. Ook is het mogelijk de kleding te kopen. Er is prachtige kleding ingezameld van XS tot en met XXXL en diverse leuke accessoires, dus dat wordt feest! Let op, OP=OP.

De kleding die overblijft na het festival wordt geschonken aan de tweedehandskleding winkel Barnie’s in Leek en eventuele andere goede doelen in het Westerkwartier. Wilt u nog bijdragen aan de kledingruilbeurs? U kunt uw kleding nog doneren tot en met 9 december tussen 9.00 en 17.00 uur. Dit kan op de kantoren van Sociaal Werk De Schans, in Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn.

Kinderopvang
Het is van belang dat kinderen die mee komen ook een leuke tijd hebben op het festival. Daarom is er tussen 14.00 en 18.00 uur mogelijkheid voor de kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar om te spelen bij Kinderopvang De Jonge Wereld. In tijdsblokken van 1,5 uur kunnen de kids zich vermaken bij de opvang, die wordt begeleid door leidsters van De Jonge Wereld dat zich direct naast de Rodenburghal bevindt. Hier worden de kinderen in de watten gelegd met uitdagende en gezellige spelletjes, fruit en drinken.

  1669984013697_300_400_1669984082.jpg

 

 

 

11-04-2024

VIP! Westerkwartier zoekt nieuwe vrijwilligers

VIP! Westerkwartier, onderdeel van Sociaal Werk De Schans, zoekt nieuwe collega's die hun team komen versterken!  
Lees meer