Terug naar Nieuws

De nieuwe wet WBTR

Gepubliceerd op:

Belangrijk voor alle verenigingen/stichtingen/organisaties en hun besturen: de nieuwe wet WBTR gaat 1 juli in!

De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren.

Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen en stichtingen schaden.

Helaas blijken zaken als ‘een greep uit de kas’ en ‘vriendjespolitiek’ vaker voor te komen dan velen denken. De wet gaat dat tegen door procedures en verantwoordelijkheden met elkaar te bespreken en vast te leggen.

De wet gaat in op 1 juli 2021. Bekijk de mogelijkheden om er makkelijk aan te voldoen op https://wbtr.nl/wbtr-stappenplan/

Ook kun je een filmpje bekijken waarin uitgebreid wordt uitgelegd wat deze nieuwe wet voor jouw stichting of organisatie betekent en wat je moet doen om er aan te voldoen:

https://www.youtube.com/watch?v=cFEfoFPjmFQ

 

27-03-2024

Op zoek naar seniorenvoorlichters

LEEK – In een tijd waarin informatie- en technologietrends elkaar snel opvolgen, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat senioren gelijke toegang hebben tot kennis en hulpmiddelen. Deze informatie is niet altijd makkelijk te vinden en niet elke 80+’er weet zijn weg goed te vinden op het …
Lees meer