Mantelzorgwaardering 2021 aanvragen

Zorgt u al langere tijd voor een naaste die ziek is of hulpbehoevend? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering 2021. De mantelzorgwaardering is een VVV-cadeaukaart van € 50,-. Met de mantelzorgwaardering willen de gemeente Westerkwartier en Sociaal Werk De Schans mantelzorgers die langdurig en intensief voor een naaste zorgen bedanken voor hun geweldige inzet. U kunt als mantelzorger zelf de waardering aanvragen. Daarnaast kunnen ook zorgvragers en naasten van mantelzorgers, die een mantelzorger in het zonnetje willen zetten, samen met de mantelzorger de aanvraag indienen. Aanvragen kan van 1 juli tot 1 oktober 2021. Er kan maximaal één cadeaukaart per mantelzorger aangevraagd worden.

Wanneer komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering? 

De voorwaarden voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering:

  • u bent 18 jaar of ouder;
  • u geeft langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week hulp of ondersteuning aan een familielid, vriend of buur met een ziekte of beperking;
  • degene voor wie u zorgt woont in de gemeente Westerkwartier;
  • de zorg die u verleent is onbetaald en wordt niet vanuit een vrijwilligersorganisatie of betaalde baan gegeven.

Hoe gaat het verder nadat u de aanvraag heeft gedaan?

Direct nadat u de aanvraag heeft ingediend ontvangt u een ontvangstbevestiging. Het is onze verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de mantelzorgwaardering terecht komt bij de groep mantelzorgers die intensief en langdurig voor een ander zorgen. Het kan daarom voorkomen dat uw aanvraag bij wijze van steekproef uitgebreider met u wordt doorgenomen. Ook bij onduidelijkheden nemen wij contact met u op.

Komt u in aanmerking voor de cadeaukaart? Dan ontvangt u in de laatste week van oktober een uitnodiging voor de uitreiking van de Mantelzorgwaardering. De uitreiking is tijdens de Week van de Mantelzorg Westerkwartier (8 - 12 november 2021). Tijdens de uitreiking is het belangrijk dat u zich kunt legitimeren met een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

Komt u niet in aanmerking voor de cadeaukaart? Dan ontvangt u daar in de laatste week van oktober per post of per mail een bericht over.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen over het invullen van het formulier of heeft u geen computer? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0594) 745 620 of per mail: mantelzorgwaardering@sociaalwerkdeschans.nl. We beantwoorden uw vragen graag of vullen de aanvraag telefonisch samen met u in.

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Vraag hier uw mantelzorgwaardering aan!

Uw gegevens:

Gegevens zorgsituatie:

Akkoord en toestemming

Informatie, advies of ondersteuning