Zorgen voor een ander

Zorg jij langdurig en onbetaald voor een zieke partner, ouder, kind, vriend of buurman? Dan ben jij mantelzorger. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf even niet meer lekker in je vel zit en dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren. Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat de medewerkers van Sociaal Werk De Schans mantelzorgers van alle leeftijden in de gemeente Westerkwartier kunnen helpen.

Hoe helpen wij jou?

Onze medewerkers bieden praktische hulp en begeleiding aan mantelzorgers. We geven informatie en advies en bieden een luisterend oor. We organiseren ook themabijeenkomsten met lotgenoten en ondersteunen bij het organiseren van respijtzorg thuis. Respijtzorg biedt jou als mantelzorger de mogelijkheid jouw zorgtaken tijdelijk aan een ander (vrijwilliger) over te dragen. Hierdoor heb je even tijd voor jezelf en kun je de zorg beter volhouden. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

 

 

Website Mantelzorg Westerkwartier

Sociaal Werk De Schans faciliteert de website Mantelzorg Westerkwartier. Hier kunt u terecht voor meer informatie rondom mantelzorg.

contact

 Agenda

Fundag voor jonge mantelzorgers
Volgende week donderdag
Bekijk activiteit
De week van de mantelzorg 4 t/m 8 november
04 november 2019
Bekijk activiteit
Schilderen in het Mantelzorgatelier in Grootegast
04 november 2019
Bekijk activiteit
Lezing door advocaat Wim Anker in Marum
05 november 2019
Bekijk activiteit
Bijeenkomst ‘Gelukkig respijtzorg. Werk aan de Winkel!'
07 november 2019
Bekijk activiteit
Leuke bakworkshop bij bakker Jager in Grijpskerk
07 november 2019
Bekijk activiteit
Een heerlijke high-Tea in de CazemierBoerderij in Tolbert
08 november 2019
Bekijk activiteit
Overzicht