Zorgen voor een ander

Zorg jij langdurig en onbetaald voor een zieke partner, ouder, kind, vriend of buurman? Dan ben jij mantelzorger. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf even niet meer lekker in je vel zit en dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren. Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat de medewerkers van Sociaal Werk De Schans mantelzorgers van alle leeftijden in de gemeente Westerkwartier kunnen helpen.

Hoe helpen wij jou?

Onze medewerkers bieden praktische hulp en begeleiding aan mantelzorgers. We geven informatie en advies en bieden een luisterend oor. We organiseren ook themabijeenkomsten met lotgenoten en ondersteunen bij het organiseren van respijtzorg thuis. Respijtzorg biedt jou als mantelzorger de mogelijkheid jouw zorgtaken tijdelijk aan een ander (vrijwilliger) over te dragen. Hierdoor heb je even tijd voor jezelf en kun je de zorg beter volhouden. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Website Mantelzorg Westerkwartier

Sociaal Werk De Schans faciliteert de website Mantelzorg Westerkwartier. Hier kunt u terecht voor meer informatie rondom mantelzorg.

Nieuwsbrieven

Mantelzorgwaardering 2020

In het najaar van 2020 kan de mantelzorgwaardering voor 2020 aangevraagd worden. Wij houden u op de hoogte via de website en onze nieuwsbrief wanneer de aanvraagprocedure hiervoor van start gaat.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten voor mantelzorgers, meld u dan aan voor de nieuwsbrief via: balie@sociaalwerkdeschans.nl

 

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht