Landelijke/provinciale initiatieven

Rode Kruis

Voor een luisterend oor, advies of extra hulp tijdens quarantaine of thuisisolatie. Dan kan er contact opgenomen worden met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

De Luisterlijn

Heeft u het even moeilijk, voelt u zich alleen of wilt u uw verhaal kwijt? Soms is het lastig om iemand te vinden in uw omgeving die écht naar u luistert of waarmee u kunt praten. Of u zoekt juist naar iemand die u niet persoonlijk kent.

Bij de vrijwilligers van de Luisterlijn kunt u dag en nacht terecht voor een goed gesprek. Alle dagen van de week. Het hele jaar door. Met echte aandacht luisteren zij naar uw verhaal. Anoniem en vertrouwd. Zonder oordeel. De Luisterlijn is te bereiken via telefoonnummer 0900 – 0767 (normaal tarief) of chat/mail via www.deluisterlijn.nl

RIVM

Voor alle maatregelen, vragen en antwoorden en informatie rondom het coronavirus, www.rivm.nl.

Niet alleen

Via de website www.nietalleen.nl bieden kerken mensen hulp die dat nu nodig hebben.

Stichting Re-Care

Stichting Re-Care is gestart met een hulplijn voor eenzame ouderen, ook voor mensen met een migratieachtergrond. Bellen in alle talen.
Dagelijks bereikbaar tussen 10.00 - 15.00 uur op telefoonnummer 085 - 130 3613.

Nederlands Jeugdinstituut (NJI)

Het NJI toont op de website hoe je omgaat met de gevolgen van het coronavirus m.b.t. kinderen. Een site met tips voor ouders, jongeren, professionals en gemeenten. www.nji.nl/coronavirus#rowIndex5

Nationaal Ouderenfonds

Voor de ouderen die een praatje willen maken. Te bereiken via de Zilverlijn (088-3442000) of een formulier invullen via de website www.nationaalouderenfonds.nl kan misschien handig zijn voor kinderen om dit voor hun vader/moeder/opa of oma in te vullen.

ANBO

Een telefoonnummer waar ouderen terecht kunnen met al hun vragen. Telefoonnummer 0348 – 46 66 66. Bereikbaar van 9.00 – 21.00 uur bereikbaar.

Vraag Elkaar

Ben je momenteel aan huis gebonden en heb je behoefte aan een fijn gesprek, iemand die naar je luistert en eventueel een vraag voor jou kan oplossen? De inspiratiecoaches van Vraagelkaar zoeken samen met jou naar een lieve buurtgenoot, waarmee je nu alvast kunt kletsen. En straks lekker kunt genieten van een kopje koffie, spelletje of wandeling. Hoe fijn is dat? Heb je een wens? Heb je een vraag? Zoek je iemand die naar je luistert? De Vraagelkaar inspiratiecoaches zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur via 088-7878901. In het weekend kun je hen ook bereiken via de website of via vraag@vraagelkaar.nl.

Mantelzorglijn

Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden in de zorg voor jouw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? Telefoonnummer: 030 – 7606055.

Mantelzorgelijk

Een belangeloze organisatie die zich inzet voor de mantelzorgers, die het op dit moment nog zwaarder kunnen hebben doordat zorg terugvalt of ze zelf door de afstand niet goed de zorg kunnen uitvoeren. Om tegemoet te komen aan alle vragen die er zijn onder mantelzorgers hebben zij de Mantelzorgelijke Hotlijn geopend. Te bereiken op 06-16652477.

Kanker.nl

Infolijn voor: (ex-) kankerpatiënten en hun naasten over corona en hun ziekte. Ma t/m vrij 12.00 tot 17.00 uur: 0800-022 6622

De Ouderen-Infolijn

Een speciale telefoonlijn van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Voor alle vragen (van ouderen) over corona:  Ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00 uur via  030-3400 600.

Het Humanistisch verbond

Ga in gesprek met een humanistisch geestelijk verzorger, een professionele gesprekspartner die je steunt bij levensvragen. Van 23 maart t/m 6 april op ma t/m vrij van 10:00 - 12:00 uur via 020-521 9011, lifeline voor levensvragen.

De Kindertelefoon 

Telefoonnummer 0800-0432 voor kinderen die zich zorgen maken over het virus, voor zichzelf maar ook voor hun (groot)ouders, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur.

Mind Korrelatie

Via het telefoonnummer 0900-1450 kunnen mensen die kampen met psychische en psychosociale problemen vragen stellen en een luisterend oor krijgen. Ma t/m vrij van 9.00 tot 18.00 uur. 

Geestelijke verzorging

Er is inmiddels een netwerk van geestelijk verzorgers waar inwoners een beroep op kunnen doen. Zij fungeren als contactpersoon en verrichten eventueel zelf geestelijke bijstand. De geestelijk verzorgers nemen uiteraard de adviezen van het RIVM ter hand. Zij werken met de kaders van fysieke afstand en maken eventueel gebruik van e-contact.

Naast individuele ondersteuning kan een geestelijk verzorger ook bestuur, management, medewerkers en (zorg)professionals ondersteunen, bij ethische en morele dilemma’s. Zij doen dit door middel van een zogeheten ‘moreel beraad’. Zie website: www.gvthuis.nl

Corona helpdesk voor statushouders

Deze helpdesk verstrekt informatie over het coronavirus in het Arabisch en het Tigrinya. Hierdoor kan de doelgroep van 100.000 nieuwkomers beter worden geïnformeerd. Veertig vrijwilligers zijn op werkdagen tussen 14:00 en 16:00 uur beschikbaar voor vragen via telefoonnummer 085 - 58 00 88

Corona Steffie

Vanuit het Ministerie van Volksgezondheid is een site gelanceerd die aan de hand van uitleghulp Steffie informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uitlegt. Voor laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking en gericht op het indammen van het virus. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/31/corona-steffie-nl

HALLO THUIS!

Nu bijna alle dagbestedingslocaties dicht zijn, zitten de mensen die daar hun dagelijkse ritme op baseren met de handen in het haar. Zorgorganisatie Philadelphia probeert via een livestream op YouTube, vol quizzen, nieuws en activiteiten, structuur te bieden voor mensen met een verstandelijke beperking. https://www.zorgwelzijn.nl/hallo-thuis-biedt-dagbesteding-via-livestream/


Corona in begrijpelijke taal 

Stichting lezen en schrijven. https://www.lezenenschrijven.nl/wat-wij-doen/corona-in-begrijpelijke-taal

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht